Page content

Salade van rode biet met geitenkaas en walnoten

Rode bietjes zuiveren het bloed en walnoten bevatten veel omega-3 vetzuren waaraan wij hier in het Westen vaak een tekort hebben. Rode bietjes zijn volop verkrijgbaar in de lente. Koop ze lekker vers en maak er de volgende salade van:

Benodigdheden (voor 4 personen)

- 4 bieten
- 150 gr (oude) geitenkaas
- +/- 80 gr walnoten
- evt wat verse groene kruiden zoals dille of peterselie

Voor de vinaigrette:

- 1 deel frambozenazijn (je kunt ook een andere azijn gebruiken)
- 1 deel olijfolie
- grof zeezout

Werkwijze

- Was de bieten, laat het worteltje en de bladaanzet zitten en kook ze onder water gaar. Afhankelijk van de grootte van de bieten is dit 30-60 min. (Tennisbal is groot formaat) Als de bieten verschillend van formaat zijn leg dan de grote bieten onderin en de kleintjes bovenop.
- Laat de bieten uitlekken in een zeef en wrijf, zodra ze een beetje zijn afgekoeld de schil met de hand van de biet af. (Dit gaat erg eenvoudig als je het onder een stromende kraan doet)
- Snijd de biet in kleine dobbelsteentjes en meng meteen met de vinaigrette.
- Hak de walnoten grof en rooster ze licht in een droge koekenpan.
- Snijd de geitenkaas in kleine blokjes.
- Voeg de walnoten en geitenkaas vlak voor het opdienen toe aan de de bietenblokjes en garneer evt. met wat verse groene kruiden.
- De salade kan zowel lauwwarm als koud gegeten worden.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Salade van rode biet met geitenkaas en walnoten

Plaats een reactie


*