Deze salade met avocado, waterkers, veldsla, komkommer en ei is een echte maaltijdsalade: voedzaam, vullend, koolhydraatarm en glutenvrij. De goede vetten en eiwitten zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel. De groene bladgroenten veldsla en waterkers zorgen voor extra vitaminen en mineralen waaronder chlorofyl. ( waterkers is een SUPERFOOD, check mijn blog).
Wat heb je nodig voor de salade van avocado en waterkers? (1 persoon)
- 1/2 tot 1 avocado, in reepjes gesneden
- helft of heel zakje waterkers (zakje van 20 gram), beetje 'los' gesneden
- heflt of heel zakje veldsla (zakje van 40 gr)
- 1/2 komkommer, geschild en in blokjes
- 1-2 vers gekookte eieren
- olie (e.v. olijfolie, of andere olie zoals lijnzaadolie, sesamolie etc.)
- peper en zout uit molen
- vers geperst citroensap of azijn
Hoe maak je de salade van avocado en waterkers?
Maak de dressing van de olie, peper, zout en citroen of azijn.
Doe de ingrediënten in een kom, schenk de dressin eroverheen, hussel door elkaar en laat nog 5-10 minuten staan zodat de smaken goed in kunnen trekken. Smakelijk eten!
Comment Section
0 reacties op “ Salade met avocado, waterkers, veldsla, komkommer en ei”