Page content

Rennen met babyjogger of fietskar

renner-met-babyjogger-of-fietskar

Géén oppas maar toch sporten? Ga rennen met een babyjogger of fietskar.

In Amerika en Engeland is het enorm populair: rennen achter de buggy of fietskar. Het is de normaalste zaak van de wereld om ouders te zien joggen met een babyjogger. Hier in Nederland is het nog niet zo bekend en ook nog niet echt in opkomst. Daar probeer ik -als groot fan van buggy running- verandering in te brengen!

Rennen is de ideale sport voor moeders

Na de bevalling van mijn derde zoon wilde ik graag geestelijk en lichamelijk weer in balans komen. Met drie kleine kinderen liep ik aardig op mijn tandvlees. Ik wilde het joggen weer oppakken. Joggen is een ideale sport voor moeders: het is flexibel en op je eigen tijden te doen. Je kunt gaan wanneer het jou uitkomt! Op een gegeven moment wilde ik vaker joggen maar ik zat met de kinderen. Toen kreeg ik de magische ingeving de kinderen gewoon mee te nemen!

 

renner-met-babyjogger-of-fietskar

Alle kinderwagens zijn geschikt om mee te rennen

Ik kocht via Marktplaats een oude fietskar. Mijn jongste zoon zat toen nog in de babyschaal (een soort Maxi-Cosi). In principe kun je met alle kinderwagens rennen, mits je op verharde paden blijft. Het rennen met de fietskar was direct een succes. Het beviel zo goed, dat ik kort daarna een nieuwe professionele fietskar aanschafte. Ik heb hem op internet besteld en zelf (ja, zelf!) in elkaar gezet.

Als ik met de fietskar loop ga ik vaak het park in. Dat is leuk voor de kinderen en wat rustiger. Ik blijf wel op de verharde paden. De kinderen vinden het ook enorm gaaf als mama gaat ‘racen’ met de kar. Als je wat speelgoed meegeeft, vermaken ze zich prima. Vaak is dat speelgoed echter helemaal niet nodig, want ook de kinderen vinden het heerlijk in het park en kijken hun ogen uit of -beter nog- vallen in slaap!

Waar moet je op letten als je een fietskar koopt:

 • Koop een kar met grote luchtbanden.
 • Let erop dat je het voorste wiel vast kunt draaien (je kunt een zwenkwiel nemen die je tijdens lange afstanden ‘vast’ kunt zetten)
 • Een handrem op je fietskar is handig.
 • Veiligheid boven alles: een driepuntsgordel voor de kinderen is noodzakelijk.
 • Kijk ook naar de waterdichtheid. Kun je de kap van de kar goed afsluiten? Zitten de kinderen droog als het regent? Kunnen ze nog wat zien?

Voordelen van rennen met de fietskar:

 • Je kunt gaan wanneer je wilt en bent niet meer afhankelijk van een oppas.
 • Je bent er samen met je kinderen tussen uit en combineert sporten met quality time.
 • Je geeft je kinderen het goede voorbeeld en bent een actieve en fitte moeder.
 • Je kinderen vermaken zich prima in de kar en zijn ook even lekker buiten.
 • Het is een stuk zwaarder dan rennen zonder kar dus je training is extra pittig!

Nadelen van rennen met de fietskar:

 • Je moet misschien af en toe stoppen om je kinderen te helpen met bijvoorbeeld wat drinken geven.
 • Je kinderen kunnen je afleiden door je veel vragen te stellen of te blijven kletsen.
 • Je bent niet alleen. Soms is het ook fijn om even zonder je kinderen te sporten.

Mijn zonen zijn 3 en 5 jaar oud en nog steeds ren ik graag met de fietskar. Sport jij wel eens samen met je kinderen? Laat een reactie voor me achter onderaan dit blog.

Comment Section

0 reacties op “ Rennen met babyjogger of fietskar

Plaats een reactie


*