Suikervrij recept van appels uit de oven. Geschikt als (weekend)ontbijt en als dessert. De amandelen en de kaneel zorgen voor 'n stabiele suikerspiegel. De appel bevat natuurlijke fruitsuikers en uiteraard de nodige vitaminen en vezels. Lekker en verantwoord genieten dus.
Beste Suiker Challenge deelnemers,
Het is koud en guur buiten. Wat is er dan lekkerder dan Ongesuikerde appels uit de oven? Niet veel! En zo maak je ze! Geniet ervan, jullie zijn er bijna!
Recept voor Appels uit de oven
Ingrediënten (4 p)
- 4 zoete appels (zoals braeburn)
- 100 g dadels (gedroogde dadels eerst 15 min weken in lauw water)
- 100 g amandelen
- 1-2 etl water
- 1 tl kaneel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de dadels en amandelen in een keukenmachine en laat op vol vermogen draaien. Voeg zodra alles fijn is het kaneel toe, daarna het water en laat de machine draaien totdat een dikke massa ontstaat.
Verwijder met een appelboor het klokhuis van de appels. Zet de appels in de ovenschaal en schep in iedere appel een ¼ van het mengsel. Bak de appels in 40-50 minuten gaar (verschilt per oven, zorg dat ze lekker zacht zijn).
Comment Section
0 reacties op “ Recept voor appels uit de oven”