Deze pompoenbonenschotel ziet er op de foto niet al te appetijtelijk uit, maar ik kan je verzekeren: hij was verrukkelijk! En wat nóg fijner is: hij is volledig dummie-proof. Oftewel: zelfs als je niet kunt koken, kan dit níet mis gaan.
Pompoenbonenschotel
Wat heb je nodig voor de pompoenbonenschotel (2 personen)
- 1/2 of een kleine pompoen
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 350-500 gr gekookte (zwarte) bonen (bvb uit blik. Ik gebruikte kidneybonen, maar voor de kleur zijn zwarte bonen leuk)
- 3 teentjes geperste knoflook
- 2 theelepels gemalen komijn
- 1 theelepel (of meer) chilikruiden
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- peper en zout
- 100 gram harde geitenkaas in kleine blokjes
- evt. 2 eetlepels crème fraîche
Hoe maak je de pompoenbonenschotel?
- Snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten, en was de schil aan de buitenkant.
- Zet de pompoenhelften half onder water in een pan en kook ze in ongeveer 15-20 minuten gaar (totdat de schil zacht is)
- Giet het grootste deel van het water af en haal de pompoen voorzichtig uit de pan.
- Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en voeg toe aan het restje vocht.
- (Optioneel: de schil is eetbaar, dus ik heb 'm in kleine stukjes gesneden en aan het einde toegevoegd aan het gerecht als extra 'bite')
- Roer of stamp het vruchtvlees tot puree.
- Voeg de afgegoten bonen toe, de tomatenpuree, alle kruiden en meng alles tot een redelijk glad geheel.
- Meng als laatste de kaas door de 'saus'.
- Serveer het gerecht met een eetlepel crème fraîche (was ikzelf vergeten)
- Serveer evt met een snee afgebakken brood of ander graan (heb ik niet gedaan, want het is vréselijk machtig! En ook vréselijk lekker!)
Comment Section
0 reacties op “ Recept: Pompoenbonenschotel”