"De lente in een krokant korstje" zo staat er op het recept te lezen. De lente staat inderdaad voor de deur en om dat te 'vieren' maken we vandaag een toetje. Alhoewel, dit heerlijke recept zal het ook goed doen als ontbijt: in plaats van cruesli uit een pakje, heb je met dit recept je zelfgemaakte cruesli. Jummie!
Het recept is voor vier personen. Wie slim is, maakt niet alleen een toetje, maar direct een portie voor het ontbijt of de lunch. Mijn tip is om de suiker weg te laten. Geloof me, het recept is al zoet genoeg van zichzelf. Mocht je toch suiker willen gebruiken, kies dan voor de betere alternatieven in plaats van geraffineerde witte suiker.
Benodigdheden Rabarber Crunchy (voor 4 personen):
- 5 stengels rabarber (500-600gr)
- 2 appels
- 1 sinaasappel
- 80 gr oerzoet / palmsuiker / agavesiroop
- 50 gr. fijngehakte hazelnoten (mogen ook andere noten zijn)
- 150 gr havervlokken
- 80 gr. roomboter of ghee (geklaarde boter > Natuurwinkel)
- 2 el geraspte kokos
- eventueel serveren met kwark of yoghurt
(Volgens het recept mag je nog honing naar smaak toevoegen en verder heb je dus 80 gr suiker nodig. Mijn advies zou zijn om sowieso de honing weg te laten en verder te proberen de suiker ook weg te laten. Fruit is al zoet van zichzelf. Het is veelal een kwestie van gewenning. Het is echt niet nodig overal suiker aan toe te voegen)
Werkwijze:
- Rabarber en appel in stukjes snijden
- Sinaasappel raspen op een fijne rasp (alleen de oranje schil)
- De rest van de sinaasappel uitpersen
- oven voorverwarmen op 200 graden
- rabarber, appel, sinaasappelrasp, en -sap koken op een laag vuurtje totdat rabarber in slierten uit elkaar valt (+/- 15 minuten)
(- honing naar smaak toevoegen)
- fijngehakte hazelnoten mengen met havervlokken, kokos, boter en oerzoet (palmsuiker, kokosbloesemsuiker, agave) tot een kruimelig deeg.
- rabarbermengsel in een ovenschaal scheppen
- daaroverheen het hazelnootmengsel verdelen
- in 30 minuten goudbruin bakken
Comment Section
0 reacties op “ Rabarbercrunchy; héérlijk als toetje én als ontbijt!”