Page content

Plank TEST

plank-test

Zijn jouw core spieren in een goede conditie? Dat kun je eenvoudig zelf testen: de 'normale' plank - uiteraard in een perfecte uitvoering - zou je 2 minuten (120 seconden) moeten kunnen volhouden. Daarnaast zou het je moeten lukken om de side plank - ook perfect uitgevoerd - op zowel rechts als op links 90 seconden vol te houden.

Test de conditie van jouw corespieren

Corespieren zijn héééle belangrijke houdingsspieren. Je gebruikt ze bij élke beweging en de hele dag door. Het is dus van belang dat ze een goed uithoudingsvermogen hebben. Bij gebrek aan (spier)uithoudingsvermogen zal o.a. je houding verslappen. Ook loert het gevaar van blessures. Als je meer van de corespieren vraagt dan ze aankunnen dan kan het zomaar ineens 'in je rug schieten'. Een kleine, simpele beweging kan dan nét teveel zijn.

Een eenvoudige manier om het uithoudingsvermogen te verbeteren is het oefenen van de statische plank. Ieder gezond lichaam zou in staat moeten zijn de plank 120 seconden vol te houden. De zijwaartse plank zou je 90 seconden moeten kunnen volhouden.

Doe met me mee in onderstaand filmpje en test de conditie van jouw corespieren:

Laat je me het resultaat weten door een reactie onderaan dit blog te plaatsen?

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Plank TEST

Plaats een reactie


*