Pastinaak is goed verkrijgbaar in de maand maart. Hij smaakt heerlijk en je kunt er van alles mee doen zoals gebruiken in een stamppot in plaats van aardappel of er groentefrietjes of -chips van maken. De pastinaak is ook perfect te gebruiken om soep mee te binden (in plaats van room of aardappel), en uiteraard ook om soep van te maken.
Probeer dit recept eens: Pastinaaksoep met banaan. De banaan is alvast een knipoog naar de lente
Benodigdheden Pittige Pastinaaksoep (voor 2 personen, verdubbel de hoeveelheden bij 4 personen):
- 300 gr pastinaak
- 2 uiten
- 1 banaan
- 3/4 ltr water
- 2 volle eetlepels (hazel)notenpasta
- 2 eetlepels crème fraiche
- mespunt cayennepeper (of iets meer voor meer pit)
- tamari en/of zeezout naar smaak
- olijfolie
Werkwijze:
- Pastinaak schillen, in blokjes snijden en in 10-15 min gaar koken in water.
- Uien pellen, fijn snijden en fruiten in de olijfolie
- Banaan in plakjes snijden, toevoegen aan de gare pastinaken en samen pureren
- Uien, notenpasta, crème fraiche, cayennepeper, tamari en/of zout toevoegen en roeren.
Serveer er een frisse salade bij met wat noten voor een complete maaltijd.
Laat het je smaken!
(Bron: odin.nl)
En heeft het gesmaakt? Of heb jij andere ingrediënten gebruikt en wil je jouw versie van deze soep met ons delen? Laat dan hieronder een reactie achter. Dat waardeer ik enorm!
Comment Section
2 reacties op “ Pittige Pastinaaksoep met Banaan: Bijzonder lekker!”
Door Marjon op 16 maart 2014
Ik vind de soep erg zoet, een halve banaan zou voor mij voldoende zijn omdat het ook erg overheersend is en de pastinaak bijna niet meer proeft. Maar het zal zeker een voedzaam soepje zijn.
Door Ginny op 16 maart 2014
Hoi Marjon,
Ik ben het helemaal met je eens. Normaal gesporken maak ik het gerecht eerst zelf, alvorens het op de site te plaatsen. Toevallig heb ik deze soep vrijdag pas gemaakt en ik vond ook de banaan te overheersend. Ik vond het erg zoet, wel lekker, maar té zoet. Waarschijnlijk zou ik deze soep niet nog eens maken met banaan erin 😉