Heerlijk vegetarisch pastarecept uit de oven. Je staat zelf slechts 5 minuten in de keuken. De pasta staat 55 à 60 minuten in de oven. Dat geeft jou mooi de tijd om een workout te doen.
Nóg meer tijd besparen? Maak de schotel één dag vantevoren al klaar zodat je op de dag zelf alleen nog maar 5 minuten de (verse) pasta hoeft te koken.
Ingrediënten van de ovenpasta met rucola en tomaatjes (4-5 personen)
- 4 rode uien
- 2-3 teentjes knoflook (ik gebruik er wel 6, maar ik ben dan ook dol op knoflook)
- 400 gr tros- of kerstomaten aan de tak
- 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden (dit is een mix)
- kruidenzout en 4- seizoenpeper
- 6 el olijfolie (meer mag ook)
- 300 gr pasta (bvb spaghetti, liefst vers!)
- 500 gr rucola
Bereidingswijze pasta met rucola en tomaatjes
- Verwarm de oven voor op 155 graden.
- Zet een grote ovenschaal klaar.
- Pel de uien en snijd ze elk in 8 parten.
- Kneus de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes of pers ze boven de schaal uit.
- Snijd de helft van de tomaatjes doormidden.
- Doe de ui, de knoflook, de kruiden, het zout & peper, en alle tomaten (incl het takje) in de schaal.
- Giet de olijfolie erbij.
- Hussel alles goed door elkaar en zet de schaal 55-60 minuten in de oven.
- tot hier kun je het gerecht tot 1 dag vantevoren al bereiden!
- Kook de pasta in gezouten water en giet af.
- Verwijder het tomatentakje uit de ovenschaal en
- Scheur de rucola (gewoon met de handen) boven de ovenschaal.
- Schep de hete pasta erdoor.
- Even proeven, eventueel 4-seizoenenpeper en/of zout toevoegen en opdienen.
Smakelijk!
Vaker een workout doen terwijl je gerecht in de oven staat? Maak dan deze pompoenschotel. Een aanrader!
Comment Section
0 reacties op “ Pasta met rucola, ovengedroogde tomaatjes en rode ui”