Page content

Ontbijtrecept: warme appel met rozijnen en amandel

gekookte-appel

Dit ontbijt van warme appel met rozijnen, amandel en lekkere kruiden zoals kaneel, speculaaskruiden of vanillepoeder is een ware traktatie op een frisse herfst- of winterdag. Het lijkt net een warm appelgebakje, maar dan helemaal suikervrij.

Een warm ontbijt, en het spaart tijd.

Terwijl mijn pannetje op het vuur stond te pruttelen heb ik me gedoucht, aangekleed, make up opgedaan en m'n tas gepakt. Vervolgens het pannetje van het vuur gehaald, de staafmixer erin gezet, grof gemixt en toen ben ik er eens heerlijk voor gaan zitten.

Het is niet nodig om het geheel ook nog te mixen met een staafmixer of in de blender, maar het voordeel als je het wél doet, is dat de zoete smaak van de rozijnen en de kruiden helemaal in het appelprutje trekt. (ik vond het zelfs ietsje té zoet, kun je je dat voorstellen? Er zit helemaal geen suiker in! Ook niet in de kruiden die ik gebruikt heb)

Ontbijtrecept van warme appel met noten en rozijnen
(1 -persoons portie)

Wat heb je nodig:gekookte-appel

 • 1 grote of 2 kleinere appels (met peren kan het trouwens ook)
 • 1 handjevol noten (ik gebruikte amandelen - die ik 1 nacht heb laten weken - maar alle noten zijn bruikbaar)
 • handje rozijnen (of ander gedroogd fruit, misschien zijn gedroogde abrikoosjes ook lekker?)
 • snufje kaneel- of vanillepoeder, speculaaskruiden o.i.d.

Hoe maak je het?

 • vul de waterkoker met water en zet aan
 • schil ondertussen de appel (moet niet, mag wel), snij in stukjes en doe in een (steel)pannetje
 • doe er het handje noten bij
 • doe er het handje rozijnen bij
 • snufje kruiden naar smaak
 • giet een laagje kokend water in het pannetje en zet op een laag vuurtje
 • laat het geheel zachtjes koken totdat de appel (of peer) goed zacht is (ongeveer 10 minuten)
 • Optie 1: giet het water af en doe het warme appelprutje over in een kom
 • Optie 2: laat het water erin en mix het geheel met de staafmixer (dan wordt het dus zoeter)

gekookte-appel-receptEXTRA SUGGESTIES:

 • serveer met een schep yoghurt of kwark
 • serveer met zelfgemaakte cruesli of muesli voor wat meer krokante bite

Smakelijk eten!

 

PS. Heb je dit recept geprobeerd? Wat vond je ervan? Heb je nog tips of suggesties om extra te variëren?

 

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Ontbijtrecept: warme appel met rozijnen en amandel

Plaats een reactie


*