Page content

Nieuwe energie, ontspanning en inspiratie nodig?

nieuwe-energie-ontspanning-en-inspiratie-nodig

Wat zorgt voor nieuwe energie, ontspanning, inspiratie, loslaten, 'achter je laten', loskomen en nog veel meer van dat soort heerlijke termen? VAKANTIE VIEREN!

Thuis of ver weg, in een eenvoudige tent of luxe villa, een paar dagen of een paar maanden, een vakantie heeft voordelen. Véél voordelen. Ik durf te wedden dat je het zelf nog nooit op deze manier hebt bekeken. Maar vanaf nu wel, dus zodra je het gevoel hebt dat je vast zit om wat voor reden dan ook, gun jezelf dan een (mini)vakantie...

Energie, ontspanning en inspiratie: voordelen van vakantie vieren.

Dat zijn de open deuren, maar er is meer:

  • Loslaten / loskomen (van jezelf en van ingesleten patronen en rituelen)

Een nieuwe omgeving zorgt ervoor dat je de dingen anders doet en anders bekijkt. Zo hebben we waarschijnlijk allemaal (ook ik) een vast ochtendritueel. We doen dingen in een bepaalde volgorde en op een bepaalde manier. Iedere dag opnieuw. Totdat we op vakantie gaan. Dan gaan we mee met de 'flow'. We doen dingen in een ander tempo, op een andere manier, we zijn vrij om te bepalen wat we doen, wanneer en met wie. Deze vrijheid kan leiden tot het (tijdelijk) loslaten van ingesleten patronen. 's Ochtends direct koffie drinken blijkt helemaal niet zo hard nodig te zijn; je kunt best wachten tot ná het ontbijt. Vóór het ontbijt een klein stukje wandelen blijkt juist heel fijn te zijn. Je zou je kunnen voorstellen dat je dat thuis ook zou doen...?

  • Afstand nemen brengt rust en ruimte

Om tot nieuwe inzichten en ideeën te komen is het soms nodig om afstand te nemen. Op vakantie neem je letterlijk en figuurlijk afstand. Je bent er feitelijk niet, en (als het goed is) ben je er in je hoofd ook niet mee bezig. Je richt je aandacht juist op andere zaken. Deze afstand zet dingen in een ander perspectief en kan leiden tot nieuwe inzichten, creatieve oplossingen voor problemen, een aangepaste denkwijze of aanpak.

  • Je leert een andere kant van jezelf (en van je vakantiegezelschap) kennen

In het dagelijks leven vervullen we allemaal onze 'rollen' en dat doen we naar beste kunnen. Maar op vakantie hoeven we even helemaal niks. Dit zorgt direct voor een verandering in energie en daardoor in een veranderde actie-reactie. Bijvoorbeeld: doordat je zelf minder gehaast en druk bent, lijken je kinderen ineens veel makkelijker en meegaander. Doordat je partner en jij echt even kunnen loskoppelen van werk en andere dagelijkse beslommeringen, kom je weer nader tot elkaar door verrassende gesprekken en nieuwe ervaringen.

Nieuwe energie in één dag?

Regelmatig iets te doen, voor jezelf en voor de mensen om je heen, waarmee je je batterij oplaadt, is belangrijk. Soms kan een dagje uitwaaien aan zee al voldoende zijn. Of een wandeling in het bos. Des te langer je de tijd neemt, des te meer kom je bij jezelf en bij je essentie.

Wil je alle voordelen van vakantie vieren ervaren? Probeer dan zo min mogelijk te plannen. Laat het komen zoals het komt. Zelfs al is het maar voor één dag. Beslis op de dag zelf wat je gaat doen. Maak geen concreet plan voor de hele dag, maar bijvoorbeeld alleen voor de ochtend. In de middag kijk je verder. Misschien heb je dan andere behoeften? Laat het afhangen van het weer. Laat het afhangen van je gevoel. Heb je zin om te wandelen? Ga wandelen. Nog even in bed blijven liggen? Dan doe je dat toch! Kies voor jezelf. Doe waar jij zin in hebt. En geef anderen de ruimte dat ook te doen.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Nieuwe energie, ontspanning en inspiratie nodig?

Plaats een reactie


*