Page content

Nieuw op Mama Stralend Fit: coach Brenda Heskes

brenda-heskes-mama-stralend-fit

Mijn naam is Brenda Heskes, coach bij People Get Things Done. Vanaf nu zal ik regelmatig een blog schrijven voor Mama Stralend Fit.

Van journalist naar coach

Vragen stellen zit in mijn aard: 15 jaar heb ik dat gedaan als journalist. In die tijd heb ik duizenden gesprekken met mensen gevoerd over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ik heb gewerkt als nieuwsverslaggever bij RTL, NPS en EO, als politiek verslaggever bij Omroep West en voor de KRO heb ik een serie gemaakt met Arie Boomsma: Sprakeloos.

Mijn kracht is dat ik oprecht geïnteresseerd ben in wat mensen drijft, wat ze willen bereiken. Via Sprakeloos kwam ik erachter dat ik meer passie had voor de mensen die ik portretteerde dan voor een prachtig plaatje of een sappige verhaallijn. Daarom heb ik dat TV maken laten vallen. Tegenwoordig stel ik nog steeds vragen, maar dan als coach. Om samen met mensen hun gedrag positief te veranderen, oplossingen voor hun knelpunten te vinden en hun doelen te bereiken.

Terug na een burn out

Het klinkt een beetje raar misschien, maar ik vind het ook reuze interessant om te zien hoe mensen in het najagen van hun doelen zichzelf soms pootje haken. Zelf heb ik daar ook veel ervaring in.
Een aantal jaar geleden ben ik letterlijk en figuurlijk omgevallen van de stress. De druk van mijn TV-werk werd me teveel, maar gaandeweg ontdekte ik dat het vooral ikzelf was die de lat steeds hoger legde. Niet alleen in mijn werk, maar op allerlei vlakken in mijn leven: uiterlijk, relatie, succes, sport, vrienden en dus ook mijn werk, mijn carrière. Ik besefte dat ik niet gewoon even kon uitrusten en daarna de draad weer kon oppakken. Ik moest veranderen, stoppen met mezelf pootje te haken.

De afgelopen jaren heb ik daar oplossingen voor gezocht en gevonden. Meters boeken heb ik verslonden, uren documentaires en talkshows geanalyseerd, zelf veel soorten trainingen ervaren, therapie gedaan en uiteindelijk opleidingen gevolgd. Deze ervaring in het zoeken naar eigen oplossingen deel ik graag met anderen.

Paleo lifestyle

Ik heb zeer bewust gekozen voor een Paleo levensstijl, via het principe van de Whole 9. Ik ben officieel partner van die Amerikaanse organisatie en begeleid mensen die hun gezondheid, gedrag en eetgewoonten veranderen via de paleo-uitdaging Whole 30. Zelf pas ik alle pijlers van de Whole 9 toe, niet alleen in mijn voeding, maar ook: beweging, slapen, stress management, lekker naar buiten, persoonlijke ontwikkeling, zelfdiscipline, contact met mensen en zelfs lol&spelen. Hierover zullen mijn blogs op Mama Stralend fit gaan.

Persoonlijk

Nog wat persoonlijke info: ik ben geboren in 1971, ben getrouwd met Naomi en we runnen samen 2 bedrijven. Ik heb Journalistiek gestudeerd aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Inmiddels heb ik een NLP-certificaat van het Instituut voor Eclectische Psychologie (IEP) in Nijmegen en in 2015 ga ik een opleiding Orthomoluculaire Voedingsleer doen bij Bonusan. Ik loop graag hard, geef spinning, ben beginnend yogi (Bikram), lees graag, drink graag koffie (cafeïnevrije kokoscappuccino) en houd van het maken van tekeningen, foto's en video's.

Comment Section

0 reacties op “ Nieuw op Mama Stralend Fit: coach Brenda Heskes

Plaats een reactie


*