Page content

Mens, moeder, partner, collega: hoeveel petten heb je op?

Door gastblogger Corona

De telefoon rinkelt, dochterlief vraagt of ik een boekje wil voorlezen en manlief vraagt hoe laat onze vrienden ook al weer komen eten. In mijn lijf ontstaat even kortsluiting. Want ook al kan ik best multitasken, ik kan dat wel maar met 1 pet tegelijk. Dus als moeder kan ik mijn kind begeleiden met knutselen, een gesprek met haar voeren en een appel schillen tegelijk. Maar als ik 2 of meerdere petten tegelijk heb, dan ontstaat er druk.

Voorheen probeerde ik de onrust in m’n lijf te negeren en gewoon iedereen zo snel mogelijk een antwoord te geven. Dat lukte goed en ik stond dan ook bekend als de alleskunner. “Corona? Nee, die kan alles tegelijk”. Maar met het analyseren van de weg naar de zo gewilde balans in m’n leven, kwam dit onderwerp wel naar boven. Want het kostte me zoveel energie, dat wil je niet weten.

Tegenwoordig probeer ik bij dit soort kortsluitingsmomenten aan te geven dat ik niet alles tegelijk kan. Klinkt simpel hè? Maar dat vond ik niet! Ik moest er echt op oefenen om hardop toe te geven dat ik niet alles tegelijk kan. En nog lukt het niet altijd. Maar de keren dat ik het wel doe, gaat dat eigenlijk verbazingwekkend makkelijk. Iedereen om me heen accepteert het eigenlijk prima dat ze soms even moeten wachten.

Met de indrukwekkende collectie petten is het tegenwoordig meestal een stuk makkelijker dealen en houd ik meer energie over voor mezelf en de dingen die ik graag doe.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Mens, moeder, partner, collega: hoeveel petten heb je op?

Plaats een reactie


*