Page content

Mediterraanse stampot met spinazie, feta en zongedroogde tomaat

spinaziestamppot

Stampot met spinazie, feta, zongedroogde tomaat en geroosterde pijnboompitjes, wat een feest! Zowel warm als koud lekker, dus ideaal om in een bakje mee te nemen als volwaardig lunchgerecht. Supermakkelijk te maken, kan niet fout gaan, dus volledig dummie-proof koken met enkel verse en pure ingrediënten. Heerlijk toch?

Stampot met spinazie, feta en zongedroogde tomaat

Wat heb je nodig voor de mediterraanse spinaziestampot? (2 personen)

  • ongeveer 100 gr aardappelen p.p., gekookt
  • minimaal 300 gram verse spinazie
  • potje zongedroogde tomaten (in olie), evt in kleinere stukjes gesneden
  • 120 gr fetakaas in blokjes
  • 2-3 eetlepels geroosterde pijnboompitten

Hoe maak je de mediterraanse spinaziestampot?

  • Stamp de gekookte aardappelen zoveel mogelijk tot puree
  • Meng er alle overige ingrediënten doorheen en roer goed door
  • evt nog even extra opwarmen onder voortdurend roeren om aanbakken te voorkomen

Zie ook: Bietenstampot

(Foto: photo credit: <a href="http://www.flickr.com/photos/29285241@N03/9646766789">Baby Spinach</a> via <a href="http://photopin.com">photopin</a> <a href="https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/">(license)</a>)
Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Mediterraanse stampot met spinazie, feta en zongedroogde tomaat

Plaats een reactie


*