Page content

Mama gaat op vakantie: alleen!

tips-voor-mama-om-alleen-op-vakantie-te-gaan Wanneer was ik eigenlijk voor het laatst alleen? Echt alleen. Zonder kinderen, man, collega's, vriendinnen of sportmaatjes? Gewoon helemaal alleen en dan langer dan een uur? Dan heb ik het niet over 'functioneel' alleen zijn zoals boodschappen doen of in de auto zitten naar mijn werk. Ik kan het mij niet meer herinneren. Zelfs  poepen doen wij hier thuis gezellig samen. Als ik een moment alleen ben, pak ik vaak mijn smartphone. Dan duik ik in de wereld van mijn online 'vrienden'. Ben ik dus wéér niet helemaal alleen.

Ik heb er wel behoefte aan. Al langere tijd speel ik met de gedachten dat ik 'iets' alleen wil doen. Helemaal alleen. Een stilte weekend of naar Santiago de Compostella lopen, of zo....Dit is wel erg ambitieus. Een avond alleen badderen lijkt mij ook al heerlijk. Of een dag alleen op het strand liggen.

Want wie ben ik eigenlijk als ik alleen ben? Kan ik überhaupt nog wel alleen zijn? Is het fijn om alleen te zijn of is het angstig? Weet ik mij wel raad met alle gedachten die door mijn hoofd zouden gaan?

Het wordt tijd voor een date met mijzelf.

De nieuwste trend: mama gaat er even tussen uit!

Moeders die alleen op vakantie gaan. Een week (!) of weekend weg. Helemaal in je uppie. Even niks moeten. Even alleen doen waar jij zin in hebt. Met niemand rekening houden en je eigen beste vriendin zijn. Deze moeders zijn niet persé overspannen of depressief. Nee, ze zijn bezig met hun eigen ontwikkeling. Zelfkennis opdoen. Even stilstaan en nadenken over het leven. Niks mis mee.

Heb jij totaal geen behoefte aan alleen zijn? Dan doe je het toch lekker niet! Ik ken genoeg vrouwen die het gewoon super gezellig vinden om altijd onder de mensen te zijn. Die gezelschap opzoeken. Geen probleem. Je moet doen waar je je goed bij voelt.

Voordelen van alleen zijn:

  1. Niks moet en alles mag! Jij bepaalt de regels. Je hoeft niemand verantwoording af te leggen. Doen waar je zin in hebt! Heerlijk.
  2. Een moment om uit te rusten en je batterij weer op te laden. Op de manier zoals jij dat graag doet (middagtukjes toegestaan).
  3. Je bent je eigen beste vriendin. Laat aan jezelf zien dat jij belangrijk bent. Jij besteed QT met jezelf!
  4. Tijd om rustig na te denken of juist niet na te denken. In het dagelijks leven is het soms lastig een moment te vinden om even stil te staan. Als je echt alleen bent kun je hier de tijd voor nemen.
  5. Jezelf herontdekken. Waar sta je in het leven? Ben je wie je wil zijn? Streef je je doelen en dromen nog na? Wil je wat veranderen of ben je tevreden?

En zo pak je dat aan:

  1. Plan een date met jezelf. Zet een tijdstip in je agenda. Een weekend of bijvoorbeeld halve dag. Breng iedereen op de hoogte. Afspraak is afspraak. Ook met jezelf.
  2. Denk na over wat je wil gaan doen. Waar heb jij zin in? Lezen, winkelen, mediteren, badderen of slapen. Alles mag.
  3. Trek je niks aan van negatieve commentaren uit je omgeving. Ze moeten misschien even wennen aan het feit dat jij jezelf (plotseling) op nummer één zet.
  4. Geniet, geniet, geniet! Probeer bewust te genieten van deze momenten met jezelf zodat je opgeladen weer naar huis kunt.

Comment Section

0 reacties op “ Mama gaat op vakantie: alleen!

Plaats een reactie


*