Page content

Makkelijke Uiensoep

Deze uiensoep is zó klaar, lekker vers, puur en gezond. Hij is bovendien volledig dummie-proof, dat wil zeggen: een 'mislukte' uiensoep is hier géén optie!

Richard en ik hebben een groentepakket van Odin. Vorige week zaten er gele uien in het pakket, maar we kopen zelf ook altijd uien, dus we hadden er nogal veel. De laatste 2 uien heb ik zojuist in de soep gebruikt. Ik moet eerlijk zeggen dat uien snijden niet mijn favoriete klusje is omdat ik er steevast van ga 'huilen' waardoor mijn mascara uitloopt, en die vervolgens gaat prikken in mijn ogen. Enfin, gedoe, gedoe, dus ik dacht: ik maak me er zo snel en makkelijk mogelijk vanaf. En wat denk je? Verrukkelijk!

Makkelijke uiensoep zelf maken

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 (middel)grote uien
  • 500 ml water (of meer, maar ik houd heel erg van redelijke dikke, pureeachtige soep)
  • 1 bouillonblokje (ik gebruikte een uienbouillonblokje)

Hoe maak je de makkelijke uiensoep?

Nou, heel makkelijk dus: uiensoep uiensoep 2

  • water koken in waterkoker
  • ui pellen en in 2 of 4 stukken snijden
  • bouillonblokje, ui en water in pan en op vuur zetten
  • laten koken totdat uien helemaal zacht zijn
  • pureer met staafmixer en voeg evt zout en peper toe (let op met zout want dat zit waarschijnlijk ook al in het bouillonblokje)

 

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Makkelijke Uiensoep

Plaats een reactie


*