Page content

Lunchtip: Sushiwrap met zalm en avocado

lunchtip-sushiwrap-met-zalm-en-avocado

Deze sushiwrap van zalm, avocado, tomaat en garnalen is eenvoudig en snel te bereiden. Bovendien is hij glutenvrij, want de wrap bestaat uit nori, dat is het zwarte zeewierblaadje dat rond de sushi zit. Dankzij de avocado en de zalm krijg je de goede vetten en eiwitten binnen die ervoor zorgen dat je langdurig verzadigd zult zijn. Dit voorkomt de welbekende 4-uur cup-a-soup dip. Probeer 'm zelf. Het is een échte aanrader.

Sushiwrap van zeewier: zó gezond!

Zeewieren zijn rijk aan mineralen, sporenelementen, vitamines en plantaardige eiwitten. De delen van het zeewier die niet door het lichaam worden afgebroken, kun je bovendien zien als vezelrijke balaststoffen die de darmwerking bevorderen. Omdat zeewier zoveel voedingsstoffen bevat, wordt het ook gebruikt in verzorgingsproducten en bij huidbehandelingen. (meer info over + recepten met zeewier lees je hier)

Ingrediënten sushiwrap, voor een complete lunch:

  • 2 norivellen (te koop in de supermarkt en in toko's)
  • 4-6 plakjes verse of gerookte zalm
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 citroen
  • 100 gr gepelde garnalen
  • 1 tomaat
  • 1 komkommer
  • (sla)

Bereidingswijze sushiwrap:

  • Snijd de avocado in 2-en, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en meng het met wat citroensap, peper en zout.
  • Snijd de tomaat in 4-en, verwijder het sap en de pitjes, en snijd het vruchtvlees vervolgens in kleine stukjes die je mengt onder de avocado samen met de garnalen.
  • Komkommer snijden op dezelfde lengte als de norivellen. Vervolgens in de lengte in 4-en snijden en de zachte zaadlijst verwijderen (eventueel gebruiken in een smoothie of salade?)
  • Neem een norivel en leg onderaan links 2 plakjes zalm.
  • Blijf 3 cm van de bovenkant (die wordt nog dichtgeplakt) en blijf ook ongeveer 4 cm van de rechterzijde (die wordt omgevouwen zodat de vulling er niet aan de onderkant uit kan.)
  • Lepel de vulling van avocado, tomaat en garnaal gelijkmatig over het onderste deel van de zalm. (niet te dik want je moet het vel nog oprollen)
  • In het midden leg je de komkommer.
  • Rol de wrap 1 keertje op en vouw dan de rechterkant naar binnen. Nu kun je de wrap verder oprollen.
  • Voor een mooi afgesneden kantje snijd je het uiterste stukje recht af.
  • (Serveer op een bedje van sla)
(Bron: Bliss-03, 2015, pag 18, recept uit het kookboek van Pascale Naessens: Puur Eten dat je Gelukkig maakt)
Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Lunchtip: Sushiwrap met zalm en avocado

Plaats een reactie


*