Frisse koolrabi salade met appel. Wist je dat je koolrabi gewoon rauw kunt eten? Ik wist dat eigenlijk niet, maar het is erg lekker. En doordat het rauw kan, is het extra snel klaar. Bovendien is het heel gezond voor je om te proberen dagelijks iets van rauwe groenten te eten. Met deze koolrabisalade heb je weer een nieuw, verrassend en verfrissend ingrediënt voor in je salades.
Koolrabi salade met appel
Zoals je inmiddels vast wel gewend bent, houden we ons nooit exact aan het recept. Meestal omdat we het ingrediënt gewoon niet in huis hebben. Wij gebruiken de recepten - die we ontvangen bij onze groentetas van Odin - puur als inspiratie. Ik hoop dat jij ook zo met de recepten omgaat. Kijk naar wat je allemaal in huis hebt en of je wellicht ingrediënten naar eigen inzicht kunt toevoegen en/of weglaten. In ons geval heeft het nog nooit verkeerd uitgepakt!
Wat heb je nodig voor koolrabi salade met appel? (2 personen)
- 2-3 koolrabi's
- 150 gr oude komijnenkaas (wij gebruikten ongeveer 60 gr roodschimmelkaas, totaal anders, maar erg smakelijk)
- 60 gr zonnebloempitjes (hebben we weggelaten)
- 2 appels (wij gebruikten 1 appel en 1 peer)
- verse bieslook
- we hadden nog een zakje veldsla en die hebben we er ook bij gedaan
Voor de dressing:
- 2 eetlepels tamari
- 2 el jam
- 6 el olijfolie
- (wij hadden alleen olijfolie in huis van bovenstaande ingrediënten dus onze dressing was van olijfolie, appelazijn, en balsamicovinagrette)
Hoe maak je de koolrabi salade?
- Koolrabi schillen met een dunschiller, in dunne plakjes en daarna in reepjes
- Kaas in kleine blokjes snijden
- Appel in kleine stukjes snijden
- Alle ingrediënten bij elkaar en even mengen.
- dressing maken
- Zonnebloempitjes roosteren in een droge pan tot ze knappen
- over de salade strooien
- verse bieslook knippen en over de salade strooien
Comment Section
0 reacties op “ Koolrabi salade met appel”