Page content

Kokoskoekjes ZONDER suiker

Met dit recept maak je overheerlijke, suikervrije koekjes die lijken op een kokosmacroon (mijn favoriet!). Qua voedzaamheid zijn ze te vergelijken met een mueslikoek, waardoor ze zeer geschikt zijn als tussendoortje.

Gezellig om samen te maken met de kids en ideaal om mee te nemen naar je werk of mee te geven naar school.

Benodigdheden (voor 12 koekjes):

- 50 gr. havervlokken
- 50 gr. gedroogde kokos
- 50 gr. volkorenmeel
- 25 gr. walnoten (ik heb amandelen gebruikt omdat ik geen walnoten in huis had)
- 50 gr. gedroogde en gewelde zuidvruchten (op het recept staat: dadels en abrikozen. Ik heb rozijnen gebruikt. Wees creatief)
- 100 ml koud water
- 1 el ahornsiroop (heb ik niet gebruikt omdat ik in de week dat ik dit recept maakte midden in de "14 dagen zonder suiker challenge" zat. Zonder zoetstof zijn ze nog steeds zoet, hoor, want de gedroogde vruchten en de kokos maken het al behoorlijk zoet)
- 1 tl vanille-essence (ook niet gebruikt, want niet in huis, en zonder smaken de koekjes ook al heerlijk)

Bereidingswijze:

- Verwarm de oven voor op 180 graden- Maal de havervlokken (in een vijzel of in de blender)
- Hak de noten fijn.
- Hak de gedroogde vruchten fijn.
- Doe alle droge ingrediënten en de vruchten bij elkaar en meng (in een blender o.i.d.)
- Voeg daarna het water erbij en maak er een stevig deeg van.
( - Die de ahornsiroop en de vanille-essence erbij). de ahronsiroop maakt de koekjes direct minder gezond en ik vind echt; Het is niet nodig, ze zijn zonder ook heerlijk)
- Maak 12 hoopjes op de bakplaat met bakpapier en druk ze plat
- Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.

That's it!

Ik hoor graag je reactie 😉

(Recept: De Natuurwinkel, week 15 2013)

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

20 reacties op “ Kokoskoekjes ZONDER suiker


Door Mirjam op 10 september 2013

Goedemiddag!
Ik had al een tijdje deze koekjes op mijn 'to-do' lijstje staan. Ik ben sinds 5 weken suikervrij en ben een beetje zoekende naar wat ik nou echt lekker vind. Dit is het tweede recept suikervrij wat ik bak als koekje. De eerste was met banaan maar deze koekjes blijven zacht. Ik houd zelf erg van hard en krokant dus op naar het volgende. Ik heb dadels gebruikt en verder geen ahornsiroop of vanille-essence, eerst maar puur natuur en dan misschien verder knutselen 😉 Ik had havenvlokken staan en die heb ik niet met de blender klein gemaakt. Erg makkelijk recept en alles staat dan ook zo in de oven.
De smaak is heerlijk en zeker zoet genoeg. Voor herhaling vatbaar, bedankt voor dit heerlijke recept!


Door Ginny op 12 september 2013

Heel graag gedaan, Mirjam! Ben blij te horen dat ze je goed bevallen zijn. En het is inderdaad heel gemakkelijk, hè?


Door Judith op 10 januari 2014

Kijk, hier houd ik nou van: simpele gezonde recepten! Ik ga ze zo meteen maken en ga ook geen siroop en vanille-essence toevoegen.


Door Ginny op 12 januari 2014

En? Gelukt? Was het smullen?


Door Barbara op 11 januari 2014

Zojuist met mijn zoon deze koekjes gemaakt, wel 2x de hoeveelheid water gebruikt want het deeg bleef zo korrelig...
Ze smaken heerlijk, zo is suikervrij een eitje 😉


Door Ginny op 12 januari 2014

Geweldig!


Door mieke op 13 februari 2014

Hoi, sinds vier dagen suikervrij. Valt niet tegen, tot nu noe.
Ik heb vandaag de kokoskoekjes gemaakt met walnoten en rozijnen, maar zonder vanille extract. Is wel lekker, maar als ex zoetekouw iets te flauw. Volgende keer gebruik ik vanille extract of bv dadels.
Als een beginner van suikervrij ben ik wel blij met handige tips zoals ik op de site lees. Nieuwe tips altijd welkom. Gr Mieke


Door Ginny op 13 februari 2014

Succes Mieke! En hartelijk dank voor je reactie 🙂


Door Jan op 23 oktober 2014

Tja, ahorn sap wordt juist vanwege de eigen suiker ingedikt! Het heet dan ahornsiroop.
Met rozijnen is eigenlijk hetzelfde aan de hand. Druiven worden gedroogd om zo een hoge suiker opbrengst te geven.
Ik begrijp niet dat de toegevoegde suikers niet als suikers worden ervaren. Het zijn het echter wel, geven gewoon een hoop calorieën.
Heb jij misschien een recept met zoetstof als suikervervanger ? Zo'n recept is dan echt zonder toegevoegde suikers.
Met vriendelijke groet,

Jan Velde


Door Ginny op 23 oktober 2014

Hoi Jan,
Je zou natuurlijk altijd stevia kunnen gebruiken, of kokosbloesemsuiker. Is dat wat je bedoelt?
Rozijnen en andere gedroogde zuidvruchten bevatten geen toegevoegde geraffineerde suikers. Het klopt inderdaad dat ze een hoop calorieën bevatten, maar het zijn geen ongezonde, lege calorieën zoals bij witte suiker. In gedroogd fruit zitten nog wel vitaminen, mineralen en vezels.
Wat mij betreft zou het het allerbeste zijn als we helemaal geen suikervervangers zouden gebruiken en ons eten 'zoeten' met (gedroogd) fruit dat rechtstreeks uit de natuur komt. En uiteindelijk geldt met alles, dus ook hier: gebruik het met mate.
Ik hoop dat ik je vraag/opmerking zo engiszins heb beantwoord?


Door Nienke / / Drumles in Den Haag op 2 december 2014

Leuk recept. Ik ga morgen amandelmelk maken (met water in de blender.) Wat ik dan overhoudt aan amandelrasp zal ik gebruiken voor deze koekjes 🙂 Het worden bij mij dus geen kokos, maar amandelkoekjes. Ik zal laten weten hoe het is gegaan 🙂


Door Ginny op 3 december 2014

Ik ben héél benieuwd en hoor graag hoe de koekjes zijn geworden. Succes met kokerellen. Nienke!Door Ginny op 4 december 2014

EN? EN? EN?


Door Nienke / / Drumles Den Haag op 4 december 2014

Hahaha ik ga ze NU maken. De amandelen moest ik toch nog even wat langer wellen en heb de melk dus vanmorgen gemaakt. Die is super. Daarna heb ik de rasp even laten drogen en ik sta nu op het punt je recept te maken 🙂


Door Drumles Den Haag op 4 december 2014

Nou, ze zijn goed gelukt. Lekker stevig en mooi goudbruin. We mogen ze van mij iets zoeter. Ik had ze dadels alleen gehakt, omdat ik niet weer wilde wachten met wellen. Ik heb wat citrusrasp toegevoegd. Dat is erg lekker, Dankje voor dit makkelijke recept!


Door Ginny op 4 december 2014

Wat goed, Nienke! Dankjewel voor het delen van je reactie op de site, mss hebben anderen er ook iets aan. Nu lekker smikkelen 😉


Door Ruth op 18 februari 2015

Ik heb net de koekjes gemaakt. Ik vind ze erg lekker maar moet nog wennen aan het minder zoete.
Ik heb wel de ahornsiroop erin gedaan en de vanille. En ik vroeg me af of je ze heel plat moet maken?
Ga ze zeker vaker maken, misschien nog met een beetje stevia extra. Deze eet je niet achter elkaar op, 1 koekje is al een hele maaltijd.
Bedankt voor het recept!
Groetjes Ruth.


Door Ginny op 19 februari 2015

Leuk om te lezen dat je de koekjes gemaakt hebt, Ruth. Zoals je zegt moet je nog 'wennen' aan het minder zoete. Ik zou dan ook zeker geen extra stevia toevoegen. Doe dat alleen als je bvb de ahornsiroop weg laat. De koekjes worden meestal niet heel plat (want dan worden ze sneller breekbaar), Ze houden een beetje een grove structuur, maar voel je vrij om het recept te verfijnen.


Door Lisaw op 21 april 2016

Ik heb de koekjes gemaakt en ze zijn heerlijk! 🙂 Ik heb het gemaakt met boekweitmeel maat vraag me af ook kan vervangen door kokosmeel? Zoja wat is dan de verhouding meel en water?

Plaats een reactie


*