Page content

Innerlijke strijd

Wanneer ik jouw Personal Trainer ben, dan wordt jouw doel ook mijn doel.  Of je nu 10kg wilt afvallen, strak, slank en/of fit wilt worden, ik wil dat ook, voor jou. Nu heb ik iets makkelijker praten, want gezondheid is mijn passie, ik ben er al heel wat jaren mee bezig. Ik heb de discipline om dagelijks te bewegen, gezond te eten en ik maak elke dag weer bepaalde, bewuste keuzes. Ik weet bijna niet (meer) beter dan dat ik mijn best doe om gezond te zijn en te blijven omdat ik me daar zo ongelooflijk heerlijk bij voel.

Wat ik echter af en toe vergeet is dat het voor mij ook een proces is geweest. Van jaren. En nóg steeds zijn er zaken die ik kan verfijnen of verbeteren.
Bij klanten heb ik wel eens de neiging om álle kennis en ervaring die ik in alle jaren heb verworven in één keer op ze af te vuren en bijna 'te verwachten' dat zij al die veranderingen in één keer zullen doorvoeren in hun leven.
Uiteraard is het vanuit goede intenties en pure betrokkenheid; ik wil heel graag dat mijn klanten zich gezond voelen, blij zijn met hun lijf en kunnen genieten en stralen, maar in mijn enthousiasme vergeet ik wel eens dat ieder mens zijn of haar eigen pad te bewandelen heeft, dat elk pad anders is en andere obstakels kent en dat het ene pad langer is dan het andere.

Nu las ik in de column van Susan Smit (Happinez nr. 4 2013) 'Het verhaal van de jongen en de vlinder'. Het verhaal gaat precies over het feit dat eenieder zijn eigen les te leren heeft in dit leven en dat je daarbij best hulp kunt krijgen (van een personal trainer bijvoorbeeld), maar dat je zelf degene bent die het uiteindelijk moet doen.
Misschien dat jij de column anders interpreteert. Dat kan natuurlijk. Ik heb er in ieder geval van 'geleerd' dat ik mijn lieve klanten de ruimte moet geven om te leren, te vallen en opnieuw op te staan i.p.v. alles voor hen te willen doen. Enkel wanneer ze het zelf ervaren zal het onderdeel van hun leven worden.

Ik citeer de column letterlijk (omdat ik 'm heel mooi vind). Welke les haal jij eruit? Vind je het verhaal ook inspirerend?

De Jongen en De Vlinder

"De jongen ziet hoe een vlinder urenlang worstelt om uit zijn cocon te komen. Hij besluit te helpen en knipt de cocon open om de vlinder te bevrijden. De vlinder heeft echter verfrommelde vleugels en blijkt niet in staat te vliegen.
De jongen begreep niet dat de worsteling nodig was om de lichaamsvloeistof van de vlinder in de vleugels te pompen zodat hij krachtig genoeg zou zijn om te kunnen vliegen".

"De innerlijke strijd vangt aan als er al wat licht en bewustzijn in je bereik is gekomen, maar je nog niet klaar bent om die nieuwe inzichten toe te passen. Duwen en trekken, het overwinnen van weerstand, is een worsteling die net zolang duurt tot alles in jezelf volledig klaar is om het nieuwe te omarmen.
De vlinder die voortijdig uit zijn cocon is bevrijd en de kans is ontnomen om te vechten en zich te prepareren, zal nooit zo sterk worden als hij had kunnen zijn.
Als we niet bereid zijn te vechten zullen we nooit vliegen".

 

 

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

2 reacties op “ Innerlijke strijd


Door Aagje op 1 juli 2013

Mooi! maar alle kwartjes die je er bij mij hebt ingegooid zijn, uiteindelijk allemaal op hun plaats gevallen. Ik moest het zelf doen, zelf uitvinden, en dat heb ik gedaan maar wel met jou als inspirerend voorbeeld!


Door Ginny op 1 juli 2013

Dank voor je reactie, Aagje! Eerst was ik jouw voorbeeld, en nu ben jij dat voor anderen in jouw omgeving, zoals je collega's. Zo geven we gezondheid door en maken we de wereld met z'n allen een klein beetje mooier en gezonder 🙂

Plaats een reactie


*