Page content

How to squat, push up, lunge? GinFit Academy!

Hoe doe je een goeie squat, lunge en/of push up? Des te beter de techniek en uitvoering van een oefening, des te lager de kans op blessures en des te effectiever de oefening. Als je gaat voor resultaat, dan wil je uiteraard niet geblesseerd raken, en je wilt wél dat de oefening die je doet het gewenste effect heeft, nietwaar?

In de GinFit CLUB! is er nu de  GinFit Academy waarin ik de belangrijkste basisoefeningen kort maar duidelijk uitleg, en waarin ik jou vervolgens laat stoeien met een specifieke oefening in een tabata workout. (= workout van 4 minuten)

How to squat, push up en lunge (for dummies én voor gevorderden!)

NIEUW! >>> De GinFit ACADEMY

De GinFit Academy is uitermate geschikt voor beginners omdat de basisoefeningen kort maar goed worden uitgelegd en je er vervolgens mee aan de slag kunt door middel van een 4 minuten tabata workout (8 rondjes van 20 seconden 'werken' en 10 seconden rust). Op deze manier doe je nog geen complete workouts uit de GinFit CLUB!, maar gebruik je de 4-minuten tabata workouts als training. Zodra je het idee hebt dat je klaar bent voor meer, dan ga je de echte workouts doen.

De GinFit Academy is óók geschikt voor gevorderden! Denk namelijk niet te gauw dat je het allemaal wel weet. Zelf dacht ik bijvoorbeeld ook dat ik hele goeie push ups deed en ik kon er zelfs 50 (op mijn tenen!). Door het terugkijken van mijn eigen workoutvideos zag ik dat mijn techniek van de push up nogal belabberd was (en dat ik jou dus al die tijd een slecht voorbeeld heb gegeven!). Nu doe ik de push ups met een betere techniek, en ik merk dat ik ook bij mijn personal training klanten en de bootcamp deelnemers 'opnieuw' moet beginnen omdat zij mij altijd hebben nagedaan.

Als je lid bent van de GinFit CLUB! dan zou je bijvoorbeeld elke week 1 oefening kunnen kiezen waarop je gaat focussen. Je start dan met het kijken naar de 'How to-video' en vervolgens doe je de tabata workout die week elke dag of om de dag náást je reguliere workout.

De GinFit Academy is onderdeel van de GinFit CLUB!

Techniek verslechterd als je moe bent of over de grens van je kunnen gaat.

Tijdens mijn personal training sessies en de bootcamp lessen geef ik constant tips en aanwijzingen om de uitvoering en de techniek te optimaliseren. Vaak merk ik dat naarmate mijn klanten moeier worden, hun techniek achteruit gaat en dat ze slordiger worden.
Ook merk ik wel eens dat een bepaalde oefening op een gegeven moment te zwaar wordt (bijvoorbeeld de push up op de tenen), maar dat men geen stapje terug wil doen (naar de push up op de knieën) omdat ze persé het maximale eruit willen halen. Doordat ze zichzelf 'pushen' de oefening in de zwaarste variant te blijven doen, gaat dat helaas ten koste van de techniek, waardoor ik me afvraag of het dan nog wel zin heeft?

Wanneer je start met sporten wil je het liefst DIRECT resultaat zien. En daarom wil je de workout zo zwaar mogelijk maken en alle oefeningen op de moeilijkste manier, want dan verbruik je meer energie en verbrand je meer vet, nietwaar?

FOUT! Net zoals met alles in het leven is ook sporten een proces van vallen en opstaan. Van leren, verbeteren en telkens een stapje verder gaan. Bovendien - en dit hoor ik ook regelmatig - werkt het superfrustrerend en confronterend als je iemand anders - ogenschijnlijk zonder al te veel moeite -  ziet sporten of bewegen, en dat, wanneer jij hetzelfde probeert, het ineens verrekte moeilijk of zwaar blijkt te zijn! Mijn klanten zeggen vaak: "Bij jou ziet het er zo makkelijk uit". Vergeet niet dat dit mijn werk is. Het oefenen, leren en verbeteren van mijn workouts is iets wat ik dagelijks doe en ik doe mijn best het zo goed mogelijk over te brengen.

Mijn favoriete slogan is: "DOE WAT JE KAN EN KAN WAT JE DOET"

Dat dekt de lading helemaal: doe je best (doe wat je kan), en zorg tegelijkertijd voor een optimale uitvoering (kan wat je doet).

De GinFit Academy is onderdeel van de GinFit CLUB!

Wil jij jouw techniek verbeteren en méér uit je workouts halen? Word dan lid van de GinFit CLUB!

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ How to squat, push up, lunge? GinFit Academy!

Plaats een reactie


*