In mijn blog ' De ui een superfood? Echt wel!' heb je gelezen dat de ui behoorlijk gezond is. Gelukkig is ie ook erg lekker én gemakkelijk te gebruiken in de keuken. Vandaag staat dus op het menu: Zelfgemaakte uiensoep.
Heldere uiensoep voor 2 personen
Wat heb je nodig:
- 2 of 3 gesnipperde uien
- 0,5 liter water
- 1 bouillonblokje
- 1 dl. witte wijn
- peper en zout
- 2 laurierblaadjes
- 1/2 tl karwijzaad
- olijfolie
Hoe maak je de soep:
- Bak de uien in olijfolie tot ze goudgeel en zacht zijn.
- Voeg water, wijn, laurier en bouillonblokje toe
- Laat ongeveer 30 minuten op een laag pitje koken.
- Breng op smaak met peper en zout
Franse Uiensoep met gruyère voor 2 personen
Wat heb je nodig:
- 2 grote uien in ringen
- 1/2 liter (krachtige) bouillon
- 1 teentje gesneden knoflook
- 1 el (Dijon) mosterd
- eventueel 1 tl marmite
- 1 laurierblad
- 50 gr boter
- peper en zout
- 100 gr geraspte Gruyère kaas
- stokbrood in dunne plakjes van 1 cm dik
Hoe maak je de soep:
- In een grote pan met dikke bodem de boter smelten
- Ui en knoflook heel langzaam zacht bruin laten worden (in meer dan 2 uur; dit is namelijk essentieel voor een echt goede uiensoep)
- De mosterd, marmite, bouillon, en laurierblad toevoegen en aan de kook brengen
- Soep laten inkoken tot de gewenste dikte.
- Op smaak brengen met zout en peper
- Van het stokbrood croutons maken door de plakjes met gruyère te bestrooien en onder de grill bruin te laten kleuren.
- Serveer de soep met de croutons erbovenop en garneer met verse kruiden.
(Bron: odin.nl)
Comment Section
0 reacties op “ Homemade Uiensoep, 2 recepten”