Page content

Het Effect van Voeding op je Geest

Voeding heeft een behoorlijk effect op je geestelijke gesteldheid.
Een paar inkoppertjes: We weten allemaal dat alcohol onze gemoedstoestand verandert, of dat je van het eten van chocolade blij kunt worden. En wat te denken van die snoepjes boordevol geur- kleur- en smaaktsoffen die je kind hyperactief maken?


Het is belangrijk je te beseffen dat álles wat je eet en drinkt, gezond of ongezond, een bepaald effect heeft op je lichaam je geest. Onthoud bijvoorbeeld deze regel: “Wat je doet en eet heeft een effect op je energie en je energie heeft een effect op wat je doet en eet”. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het komt erop neer dat jij in grote mate zelf bepaalt hoe je je voelt, door datgene wat je eet.

Voeding uit de natuur of uit de fabriek

Het eten van voedsel dat eigenlijk geen écht voedsel meer is omdat het in de fabriek wordt geproduceerd in plaats van in de natuur, heeft letterlijk en figuurlijk een ‘verzwarend’ effect op je lichaam én geest. Je wordt er moe, suf, duf en traag van. Het maakt dat je je lui voelt en dat je liever thuis op de bank blijft hangen met een zak chips dan dat je een frisse neus gaat halen tijdens een wandeling. Ook kan het leiden tot angsten, een gevoel van gejaagdheid, concentratiestoornissen, nervositeit, verwarring, paniekaanvallen en in uiterste gevallen zelfs tot depressies!
“Als een zak aardappelen op de bank voor de televisie liggen” is een treffend voorbeeld van hoe voedsel (in dit geval chips) letterlijk en figuurlijk ‘verzwarend’ kan werken.

Reacties van klanten

Een reactie die ik regelmatig krijg van klanten die hun voedingspatroon hebben aangepast, is dat ze zich ‘lichter’ voelen ook al is dit (nog) niet op de weegschaal te zien. Ze ervaren meer energie en daardoor hebben ze vanzelf de behoefte om meer te bewegen.
Wanneer je gewend bent om elke dag iets te snoepen en vooral bewerkt voedsel te eten, dan is een positieve verandering vrij snel merkbaar. Probeer het zelf en kies de komende twee weken voor vers voedsel en laat het bewerkte voedsel staan.
Ik ben benieuwd hoe je je zult voelen?

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

2 reacties op “ Het Effect van Voeding op je Geest


Door sannie op 28 februari 2015

Hallo Ginny,

Misschien leuk om hier eens een challenge van te maken? Eet een week alleen uit de natuur. Maar dan wel graag met tips en dagmenu van jou om ons op de goede weg te helpen.


Door Ginny op 2 maart 2015

Dat is een heel goed idee, Sannie. Dankjewel, ik ga ermee aan de slag.

Plaats een reactie


*