Page content

Havermout met mango en walnoot

suiker-vrije-ontbijt-tips Bij de 14 dagen GÉÉN SUIKER Challenge daagt Ginny je ook uit om geen brood te eten. Oeps, dat is voor sommige een behoorlijke opgave. Wat kan ik dan eten als ontbijt of lunch? Een ideale start van de dag is havermout met fruit, noten en zaden.   

Steeds meer mensen maken de overstap naar een havermout ontbijt. Waarom dan? Havermout zit boordevol vezels en die zorgen voor een verzadigd gevoel. Door de langzame verbranding, geeft het constant energie af aan je lijf. Het voordeel is dat je geen energiedip meer hebt aan het einde van de ochtend of een hongerkap aanval. Wel zo handig, zeker als je een drukke dag voor de boeg hebt.

Probeer het eens uit en kijk wat het met je lijf doet. Om te starten, geef ik je één van mijn favoriete havermout recepten. De combinatie van de zoete mango met walnoot is een heerlijke verwennerij.

Wat heb je nodig voor 1 persoon:

 • 200 ml amandelmelk (zonder suiker) of een andere plantaardige melk (haverdrank, soja
 • 3 eetlepels (biologische) havermout
 • 1/2 mango
 • 1 eetlepel lijnzaad
 • handje grof gehakte walnoten
 • eventueel: honing om te zoeten

Hoe maak je het klaar:

 1. Verwarm de amandelmelk in een steelpannetje
 2. Voeg de havermout toe en laat zachtjes koken tot het de gewenste dikte heeft
 3. Schil de mango en snijd de vrucht vlak langs de pit in de lengte door. Doe dit aan beide kanten en  snijd  in kleine blokjes.
 4. Voeg de mango toe aan de havermout en verwarm kort mee
 5. Schenk in een kom,  strooi de walnoten & lijnzaad erover
 6. Voeg eventueel een beetje honing toe als het niet zoet genoeg is voor je

Tip: om de natuurlijke suikers minder snel in je lijf te laten opnemen, kan je een theelepeltje olie  (lijnzaadolie of kokos) toevoegen.

Tip: de andere helft van de mango kan je goed bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Lekker voor de volgende dag. Of maak er een smoothie van.

Dit artikel is geschreven door Linda Peek. Zij coacht je naar een lekker en gezond(er) eetpatroon. Kijk eens op Lekker eten met Linda voor meer recepten en voedingsadviezen.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Havermout met mango en walnoot

Plaats een reactie


*