Page content

Groenselderij met spek, knoflook en kaneel

groenselderij-met-spek-knoflook-en-kaneel

Dit recept met groenselderij, spek, knoflook en kaneel geurt héérlijk en smaakt voortreffelijk. Groenselderij is een lentegroente, hij is licht verteerbaar en gezond: hij werkt bloeddrukverlagend en diuretisch (urineverdrijvend) dus het helpt vochtopeenhopingen uit het lichaam te drijven.

Groenselderij is perfect om rauw te eten; snijd een stengel in kleine stukjes en snack 'm tussendoor, of verwerk 'm in een knapperige salade met stukjes sinaasappel, nootjes en gewelde rozijnen. Je kunt er ook dit heerlijke gerecht mee maken.

Groenselderij met spek, knoflook en kaneel (4 personen)

  • 800 gr groenselderij (mét blad in kleine stukjes snijden)
  • 4 grote tomaten of 8 kleinere (in stukjes / blokjes gesneden)
  • 4 (of meer) tenen knfolook (fijngehakt)
  • 100 gr dobbelsteentjes spek (vega-optie: bvb gerookte tofublokjes)
  • scheutje olijfolie
  • 1 theelepel kaneel
  • VARIATIE: in plaats van spek kun je gerookte tofu gebruiken voor een vega-versie, of ( gerookte) kip- kalkoenstukjes voor een magerdere variant.)
  • TIP: in plaats van poeder gebruik ik een kaneelstokje. Mijn kaneel komt van de toko, volgens mij heet dat Indisch kaneel, is groter en grover, maar een 'normaal' kaneelstokje kan natuurlijk ook. Gebruik niet het hele stokje, houd wel de hoeveelheid van ongeveer een theelepel aan. Ik kook veel met kaneel (werkt verwarmend en houdt suikerspiegel stabiel) en ik gebruik graag wat meer dan de aangegeven hoeveelheid, maar als je het niet gewend bent, start dan liever met wat minder en je kunt altijd nog extra kaneel toevoegen)

Hoe maak je het recept met groenselderij?

  • Spek krokant bakken in olie. Uit de pan scheppen en apart bewaren.
  • Knoflook fruiten in het overgebleven vet.
  • Kaneel toevoegen
  • Tomaat toevoegen
  • Groenselderij toevoegen
  • Met deksel op pan in ongeveer 5 minuten gaar stoven. Evt beetje extra water toevoegen.
  • Voor het serveren het kaneelstokje verwijderen.

Je kunt dit recept serveren met rijst, quinoa, gierst of een ander graan en/of een lekkere frisse salade.

(Bron: odin.nl)
Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Groenselderij met spek, knoflook en kaneel

Plaats een reactie


*