Page content

Glutenvrije pasta van linzen

Recept van glutenvrije pasta van linzen met boerenkool en champignons. Niet zo hoog in koolhydraten, maar wel rijk aan eiwitten en vezels. Eenvoudige gerecht, snel te bereiden, met pure ingrediënten.

Wat ik zo fijn vind aan de glutenvrije pasta die je tegenwoordig bij de biologische supermarkt kunt kopen, is het feit dat er slechts 1 ingrediënt in zit. Bijvoorbeeld linzen, boekweit of volkoren rijst. Verder niks. Geen kleur-, geur-, of smaakversterkers. Daar hou ik van: zo puur mogelijk eten.

Glutenvrije pasta van rode linzen met boerenkool en champignons (1 persoon)

Onze manier van koken wordt steeds meer 'puur en simpel'. Daarmee bedoel ik dat we koken met zoveel mogelijk verse producten en zo min mogelijk ingrediënten. Het recept hieronder is daar een goed voorbeeld van. Oké, de linzenpasta is bewerkt, maar het bestaat slechts uit 1 enkel ingrediënt. Verder bestaat het gerecht enkel uit boerenkool, olie, champignons en evt knoflook + (verse) kruiden.

Vaak denken we bij pasta aan kaas, tomaten(saus), pastasaus etc. Dat hoeft dus helemaal niet. De smaak van de natuur is vol en rijk van zichzelf. Onze smaakpapillen zijn gewend geraakt aan smaakversterkers waardoor we iets al gauw 'flauw' vinden. Maar geloof me, als je steeds puurder gaat koken, dan komt je smaak vanzelf terug! Smakelijk!

Wat heb je nodig?

 • 80 gram pasta
 • boerenkool (ongeveer 200 gr)
 • champignons (ongeveer 125 gr, oftewel een half doosje)
 • evt knoflook
 • evt verse kruiden (ik gebruikte verse bieslook)
 • olie om in te bakken (kokosolie)
 • zout, peper, andere kruiden zoals Italiaanse kruiden etc.

Hoe maak je pasta met boerenkool en champignons?

 • Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking
 • Snijd ondertussen de champignons en evt de knoflook
 • Verhit de olie in een pan en bak de champignons (+ knoflook) tot ze lichtbruin zijn
 • voeg de boerenkool toe en warm nog even goed door en voeg de (verse) kruiden toe
 • giet de pasta af en leg op een bord.
 • Daarbovenop de boerenkool met champignons
Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Glutenvrije pasta van linzen

Plaats een reactie


*