Page content

Gezond eten op vakantie. Hoe doe je dat?

Heb je eindelijk je gezonde eetgewoontes onder de knie, ga je op vakantie en daar is het niet altijd even gemakkelijk om gezond te eten.
Alles is makkelijker voorhanden. Een frietje met mayonaise en een ijsje zijn allemaal zo gekocht.
Help! Hoe kun je je gezonde gewoontes voortzetten tijdens je vakantie?

7 Praktische tips die iedereen direct kan toepassen

Neem gezonde snacks mee tijdens je reis.

Zo kom je niet in de verleiding om naar ongezond eten te grijpen tijdens je vliegreis of autoreis. Want de keuze is vaak beperkt tot snelle happen, die vaak vol suikers, transvetten, gluten en E-nummers zitten waarvan je alleen maar moe en futloos wordt. Neem iets mee dat niet koel hoeft te blijven. Zoals ongebrande noten, vers fruit, een bakje olijven of een zelfgemaakt verantwoord tussendoortje.

Maak goede keuzes als je gaat uit eten.

Kies voor het eten dat je thuis ook zou eten. Neem bijvoorbeeld een maaltijd die bestaat uit eiwitten (vis, vlees, ei), groenten en langzame koolhydraten (zoete aardappel, bruine rijst, quinoa) Vraag of ze de sauzen en dressings weglaten of apart serveren.
Ook het brood dat wordt geserveerd bij het eten kun je beter vermijden omdat het je bloedsuiker snel laat stijgen. Het bevat gluten waar je lichaam misschien niet goed op reageert (denk bv. aan een opgeblazen gevoel).

Deel je maaltijden

De porties die restaurants serveren worden steeds groter. Deel je maaltijden met je tafelgenoten. Zo heb je minder de kans om je te overeten.

Drink voldoende water

Vooral tijdens lange vliegreizen. De luchtvochtigheid is erg laag in een vliegtuig. Dus je droogt sneller uit.
Als je naar het strand gaat of je ligt aan het zwembad, zorg dan dat je altijd water bij je hebt, zodat je de hele dag goed gehydrateerd blijft.

Beperk alcohol

Probeer alcohol met mate te drinken. Alcohol bevat veel calorieën en suikers die zorgen voor vetopslag.  Probeer het bij 1 glas per dag te houden. En kies dan vooral voor wijn in plaats van cocktails en sterke dranken. Deze bevatten erg veel suikers.
Bovendien zul je je zonder alcohol de dag erna een heel stuk fitter voelen.

Vermijd fastfood

Probeer tijdens het reizen en je vakantie zoveel mogelijk fastfood te vermijden. Meestal krijg je na het eten ervan een enorme dip, waardoor je weer snel trek krijgt en opnieuw iets wilt eten.

Tenslotte

Het belangrijkste dat ik je wil meegeven is te kiezen voor de beste optie in elke situatie.
Het zal regelmatig voorkomen dat op vakantie de "goede keuzes" beperkt zijn. Raak dan niet gestresst. Luister naar je lichaam en ga vooral genieten.

 

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Gezond eten op vakantie. Hoe doe je dat?

Plaats een reactie


*