Soep van geroosterde groenten? Ja, dat dacht ik dus ook. Toen we afgelopen week pastinaak in onze groentetas hadden, besloot ik dit recept eens te maken. En met succes! Ik heb het inmiddels 2x gemaakt. Eén keer heb ik de pastinaak en bonen inderdaad gepureerd in de soep, en de tweede keer heb ik de geroosterde groenten gewoon zo gegeten, op een 'bedje van groene sla'. Ook héérlijk!
Geroosterde bonen-pastinaak soep (4 personen)
Wat heb je nodig?
- 3 middelgrote pastinaken
- 1 grote ui
- 8 grote knoflooktenen, ongepeld
- 3 el olijfolie of ghee
- 1 el rozemarijnnaaldjes vers of gedroogd
- grof zeezout en peper uit de molen
- 1 blikje cannelinibonen of witte bonen
- 1 liter groentebouillon
- 1 el citroensap
Hoe maak je de soep of de ovenschotel?
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schrob de pastinaak en snijd in stukken van 3 cm.
- Snijd de ui in stukken
- Plet de knoflooktenen met het lemmet van een groot mes
- Spoel de bonen af in een vergiet en laat uitlekken
- Leg pastinaak, bonen, knoflook, en ui op een grote bakplaat (bekleed met bakpapier)
- besprenkel met olie of ghee, rozemarijn, zout en peper en meng even goed elkaar
- Rooster alles in ongeveer 45 minuten
- schep een keer door
- de pastinaak en de ui moeten gaar (zacht) zijn, maar niet te bruin
- Laat het daarna een beetje afkoelen
- Als je geen soep maakt, maar de geroosterde bonen en pastinaken zo gaat eten, hoef je het niet te laten afkoelen
- Knijp de zachte knoflookpuree uit boven een soeppan
- doe de geroosterde groenten erbij + de groentebouillon en het citroensap
- Pureer alles met een staafmixer
- Warm eventueel nog even door en voeg wat bouillon of water toe als je de soep te dik vindt.
- Serveer evt met een OERcracker
Comment Section
0 reacties op “ Geroosterde bonen-pastinaak soep”