Page content

Het Geheim voor een Slanke Lijn: Zorg voor structuur (incl. gezond recept)

Gezond eten is een kwestie van plannen. Als je wacht tot je trek hebt en je hebt niets te eten, dan bestaat de kans dat je een ongezonde keuze maakt. Probeer daarom waar mogelijk rekening te houden met de volgende dag of maak een planning of menu voor de hele week. Dit geeft structuur en houvast. Je kunt gericht boodschappen doen en wanneer je kookt, maak je een extra portie voor een andere dag waarvan je nu al weet dat je minder tijd zult hebben.
Maak een plan, en houd je eraan.
Als je een voedzame en gezonde maaltijd bij je hebt, of hebt gegeten, dan zul je ervaren dat je minder trek hebt in tussendoortjes (zoet of hartig).

Hieronder vind je een recept van ovenaardappels met gekookte wortel & appel en salade (4-6 personen). Een heerlijk compleet winterkostje en ook lekker als lunch. Houd direct een portie apart voor de lunch van morgen.

Benodigdheden:

- 1 kg aardappels
- kruidenmengsel van 1 tl zout, 1 tl, paprikapoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gedroogde tijm, 1/2 tl gedroode oregano, 1/2 tl zwarte peper en 1/2 tl uienpoeder.
- olijfolie
- 1 el kokosolie
- 150 ml (bio) appelsap zonder toegevoegde suikers.
- 1 el agavesiroop
- 700 gr wortels (niet te dik)
- 2-3 appels (naar smaak)
- 75 gr sla (veldsla of gemengde sla)
- 1 rijpe avocado

Werkwijze:

- verwarm de oven voor op 200 graden.
- snijd de aardappels in gelijke, niet te grote stukken en kook ze gaar.
- giet ze goed af en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
- besprenkel de aardappels met een beetje olie.
- meng alle kruiden door elkaar en bestrooi de aardappels ermee. Goed doorroeren zodat het mensgel over alle aardappels zit.
- ongeveer 20 min bruin bakken in oven.

- breng de applesap aan de kook met de kokosolie en de agavesiroop.
- snijd de wortels in stukken van 1 cm en snijd de appel in blokjes.
- voeg toe aan de appelsap en kook gaar.
- voeg maar smaak (zee)zout en versgemalen peper toe.

- meng in een kom de fijngesneden sla en de in stukjes gesneden avocado.
- voeg naar smaak evt nog wat olijfolie extra vierge toe.

Klaar. Smakelijk eten!

(Bron: deplanteneter.nl)

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Het Geheim voor een Slanke Lijn: Zorg voor structuur (incl. gezond recept)

Plaats een reactie


*