Page content

Fysiotherapeuten helpen jou via GinFit Online

fysiotherapeuten Nicole en Carmen Het lichaam is gemaakt om te bewegen en dat doet het ook graag. Maar soms zijn we té enthousiast bezig geweest met de oefeningen en gaat ons lichaam tegensputteren. Dat is niet fijn en het demotiveert enorm.
Vragen springen in ons hoofd op zoals; ‘kan ik doorgaan?’, ‘heb ik een ernstige blessure?’, ‘hoeveel dagen rust nemen?’.
Gelukkig zijn wij er om je vragen te beantwoorden. Wij zijn Carmen en Nicole, fysiotherapeuten van Actief&Gezond Fysiotherapie, een praktijk gericht op sportblessures.

Samenspel tussen bewegen, rust en herstel

Het bewegen van mensen houdt ons bezig. Wij zijn beide topsporters geweest en hebben hierdoor ervaren wat het lichaam aankan en helaas weten we hierdoor ook wat blessures zijn. Met deze achtergrond behandelen we onze cliënten.

Als sporter wil je niet horen dat je een aantal dagen rust moet nemen, je wilt bewegen! Echter, maar rust heb je nodig om te groeien of te herstellen van een blessure. Het samenspel tussen bewegen, rust en herstel is waarmee wij ons bezighouden.

De oefeningen van Mama Stralend Fit als revalidatie en herstel

Wij zijn met Mama Stralend Fit in aanraking gekomen via een cliënt van ons. Zij was herstellende van een achterste kruisband scheuring. De dame was erg actief en  mocht van de ene op andere dag niet meer sporten maar enkel minimaal bewegen. Wij waren als fysiotherapeuten eigenlijk vooral bezig om haar af te remmen; te zorgen dat ze de rust hield om te kunnen herstellen.
Zo mocht ze van ons geen beenoefeningen doen, maar andere oefeningen voor de rest van het lichaam waren geen probleem.  Zolang ze maar op een aantal aanwijzingen van ons lette.

Toen liet ze ons de oefeningen zien welke ze van de website van Mama Stralend Fit afhaalde. Deze vonden wij geweldig! Met deze oefeningen kon de cliënt thuis aan de slag omdat ze op een beeldscherm het juiste voorbeeld kreeg. Samen met haar hebben we de oefeningen doorgenomen zodat ze  toch actief bezig kon zijn,  en tegelijkertijd haar been genoeg rust gaf om te herstellen. Deze samenwerking en manier van revalideren is hoe wij fysiotherapie zien.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Wij zullen op deze website  maandelijks een blog plaatsen met interessante informatie over het lichaam. Tips over houding, herstel, blessures, etc. Heb je een vraag  over bewegen, klachten of pijntjes dan kun je deze altijd naar ons mailen. Bellen of een whatsapp sturen kan uiteraard ook. Wij helpen je graag om zo snel mogelijk weer je sportactiviteiten te hervatten.
Is er een onderwerp waar je graag meer informatie over wenst, laat dit ons dan weten. Leuk! We gaan ermee aan de slag.

Onze gegevens:
E: info@actiefengezondfysio.nl
T: 070-397.61.82
Whatsapp: 06-440.15.440

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Fysiotherapeuten helpen jou via GinFit Online

Plaats een reactie


*