Page content

Eten (of drinken) ná je workout: milkshake met rauwe cacao, kokosrasp en banaan

Een héérlijke én voedzame shake. De shake is goed om te drinken ná een workout omdat de rauwe cacao veel eiwitten bevat (goed voor spierherstel). Ook staat rauwe cacao bol van de magnesium, een mineraal dat zorgt voor ontspannen spieren. Een banaan bevat de nodige suikers, maar na een pittige workout mag die voorraad best weer worden aangevuld. Combineer de suikers van de banaan met vetten, eiwitten en vezels, zoals in deze shake (zie het lijnzaad, de pompoenpitten, de kokos en de cacao) en minimaliseer daarmee een stijging van je bloedsuikerspiegel. 

Benodigdheden:

* een staafmixer
* een rijpe banaan
* 1 koffielepel rauwe cacao
* 1 el gebroken lijnzaad
* 1 el kokosrasp
* 1 el (geroosterde) pompoenpitten (het roosteren bevordert de vertering)
* 200-300 ml rijstmelk of kokosmelk (LET OP: volgens de Ayurveda zijn koemelk en banaan een onverteerbare combinatie. Ik weet het: een échte bananenmilkshake is zó lekker! Maar het verteert niet, dus neem een alternatief voor koemelk)
* snufje kardamompoeder, peper (zout)

Werkwijze

* Doe alle ingrediënten bij elkaar in een maatbeker, mixen en klaar.

 

 

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

2 reacties op “ Eten (of drinken) ná je workout: milkshake met rauwe cacao, kokosrasp en banaan


Door Bab@ op 15 augustus 2013

Voor de cacao ook 1 eetlepel? Klinkt heerlijk!


Door Ginny op 15 augustus 2013

Klopt helemaal 😉

Plaats een reactie


*