Page content

Echte schoonheid komt van binnen

Door gastblogger Kim Vos

DARE TO BDIFFERENT ---------------------------------

Na alle drukte van de Fashionweek verwende ik mijzelf met een Spa Wellnessdag om lijf en geest te laten bijkomen. Heerlijk! Een vakantie in het klein.
Normaal gesproken laat ik werk thuis en neem ik het ervan, maar op het moment ben ik druk bezig met de lancering van de "Bdifferent model Bag", zodat (beginnende) modellen goed voorbereid, gesteund en bewust van hun eigen kracht aan de slag kunnen.
Eind augustus wordt de "Bag" gelanceerd, en er moet nog een hoop gebeuren, dus eigenlijk zat ik in workmodus te ontspannen in de Spa, waar iedereen vrolijk naakt rondbanjert.

Lekker in je vel zitten = schoonheid uitstralen

Juist doordat ik mijn 'werkbril' als het ware nog op had, genoot ik van al het verschil in naakt.
Onze kleren en de fashiontrends zorgen meestal voor min of meer eenzelfde look, waardoor we denken met z'n allen onder een bepaalde gedeelde noemer te vallen, maar naakt... Wauw! Wat zijn er toch enorme verschillen.
We komen in alle vormen: Rond, gespierd, gelaagd, bottig, peervormig, driehoekig, klein, groot, donker, blank enzovoort.
Daarnaast heb je nog haren, brillen, tattoos, nagellak, geschoren, baard en ga zo maar door.
Wat het helemaal boeiend maakt, is hoe duidelijk het wordt wie lekker in zijn of haar vel zit en wie niet. Iets dat blijkbaar zeer weinig te maken heeft met het voldoen aan het Westerse schoonheidsplaatje. En eigenlijk weten we dit dondersgoed.
(Even voor de goede orde, ik zit niet ongegeneerd met een verrekijker midden in de spa iedereen te bekoekeloeren. Er bestaat zoiets als chic observeren, niet?)
Zo was er een redelijk volle dame, die compleet tevreden met zichzelf over het terrein heen en weer wandelde. Op vrouwelijke wijze, zelfs wat verleidelijk, liet ze zich in de stoel te zakken. Naast haar zat haar grote vent, die net deed alsof hij in z'n boek opging, maar het plaatje kon hem duidelijk bekoren. En zij wist dit.
Het fijne was dat deze beminde dame zeer charismatisch was. De pracht van haar uitstraling kwam dwars door ons ideale schoonheidsbeeld heen. Prachtig! Hoe kan dit? Schoonheid komt van binnenuit en begint bij de acceptatie van wie je bent op het moment.
Dit betekent niet dat je alles aan jezelf top hoeft te vinden, maar dat je op de hoogte bent van wat je goede punten zijn en daar de focus op durft te leggen.
Maar dat weten we..., toch?
Waarom kunnen we dan zo slecht accepteren hoe we eruit zien?
Waarom is het gras bij de buren toch altijd groener en waarom vinden we het zo moeilijk om bepaalde patronen los te laten?

Als je verandert hoe je naar jezelf kijkt, verandert alles mee.

Durf te beginnen met anders naar jezelf te kijken. Durf te ontdekken wat jou nu inside-out mooi maakt, los van of je lijf  wel of niet aan de normen en waarden van het westerse schoonheidsplaatje voldoet. Realiseer je dat je door je mooi te voelen, je gaat stralen. Dit wordt weer opgepikt door een ander, die jou vervolgens weer een duwtje in de richting van acceptatie en/of oprechte aandacht geeft. Daar krijg jij dan weer een boost van en zo doorbreek je langzaam een gedachtenpatroon en kunnen we leren van negatief naar positief te gaan.
Een mooi voorbeeld is een vrouwelijke advocate die een tijd geleden mee deed aan een 8 weekse 'catwalk cursus not just for models'. De reden voor haar deelname was voornamelijk dat ze best wat kilo's kwijt was, maar ondanks dat nog niet lekker in haar vel zat. Tegen het einde van de 8 weken kwam ze met een mooi verhaal; Collega's op haar werk bleven maar vragen wat er nu anders aan haar was? Andere kleur haar? ...enz..
Het enige dat daadwerkelijk veranderd was, was de manier waarop ze naar zichzelf keek.
Na de cursus vertelde ze dat haar houding ten opzichte van zichzelf zo veranderd was, dat ze zelfs als prodeo advocaat sterker in haar schoenen stond en beter was opgewassen tegen haar vlammende mannelijke collega's van de verdedigende partij.

Ga de uitdaging aan

Naar aanleiding van bovenstaand verhaal en voorbeeld, daag ik je uit voor het volgende:
(Het is natuurlijk niet te vergelijken met het volgen van een 8 weekse cursus, maar wie weet wat het brengt?)
*Uitdaging 1 (voor sommigen): ga naar de sauna waar het gangbaar is om geen kleren aan te hebben. Het liefst een wat kleinere zoals de spa wellness in Weesp met een buitenzwembad op een zonnige zomerdag. (Ik weet het dat klinkt raar, maar trust me, een betere vakantiedag kun je jezelf niet geven). Neem een boek mee, muziek of een fijn tijdschrift en zonnebrand niet vergeten. Er is geen sauna, zover ik weet, die je zal verplichten om overal constant naakt te zijn, en waar een handdoek en welkome sauna genoot is.
*Uitdaging 2 : ga kijken, niet staren, maar kijken, zonder oordeel, naar al die andere mensen die daar naakt rondhuppelen. Jong, oud, man, vrouw, dik of dun, maakt niet uit. Kijk, en ga ontdekken wat jij mooi vindt aan die ander. Er is altijd iets te vinden dat eruit springt. Ga ook kijken wat je opvalt. Denk hierbij aan het bovenstaande verhaal: Wat is de lichaamstaal? Wie hebben de uitstraling dat ze oké zijn met zichzelf? En wat doet dat met jouw observatie? Of juist andersom?
*Uitdaging 3 : Zet jezelf voor de spiegel, thuis, en het liefst bloot. Kijk naar jezelf door de ogen van die ander. Wat zie je? Wat maakt jouw lijf mooi en wat valt er bij jou op?
Good luck of Have fun of Beide 😉
Mocht je vragen hebben of opmerkingen. Ik hoor het graag kimvos@bdifferent.org
Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Echte schoonheid komt van binnen

Plaats een reactie


*