Page content

Durf te vragen

Mijn eerste ontmoeting met Kim Vos was een hele bijzondere. Precies één jaar geleden. Op hetzelfde evenement dat ze hieronder even noemt. Het was echt zo'n ontmoeting waarvan je wéét dat het zo moest zijn. Dat je elkaar niet voor niets hebt ontmoet. En dat blijkt, want inmiddels werken we samen en voel ik me erg verbonden met haar ondanks het feit dat we elkaar maar heel weinig zien of spreken. Het is er gewoon. En het is goed.
Voor mij is Kim om vele redenen een zeer bijzondere dame, maar tegelijkertijd is ze ook heel gewoon, heel open en benaderbaar.

Ik heb dan ook veel respect voor het feit dat ze zich in dit specifieke blog zo kwestbaar durft op te stellen. Ze staat open voor feedback omdat ze wil groeien, maar bovenal omdat ze met het schrijven van de blogs een mooi doel voor ogen heeft en dat doel wilt ze graag bereiken, vóór jullie en samen mét jullie, dus ik hoop dat jullie haar willen helpen?

Door gastblogger Kim Vos

Aan jullie allen

Na 4 dagen fijn gewerkt te hebben op het jaarlijkse AMMA evenement  (zie www.amma.org/   www.amma.nl ), en een fijne brainstorm met Ginny - die daar ook kwam buurten - het volgende: Ik wil graag iets met jullie checken.

Een doel dat ik met Ginny deel, is mensen motiveren / inspireren om eens anders naar zichzelf te kijken.
Normaal gesproken doe ik dat ergens in een ruimte, waar ik met een groep of 1 op 1 met mensen kan werken. In zo'n situatie voel ik me als een vis in het water. Het is persoonlijk en met elkaar creëer je een sfeer waarin iedereen met warm vertrouwen aan de slag kan gaan.
Met het schrijven van blogs hoop ik via een andere weg te werken aan dit doel. Maar dat blijkt 'A whole different cookie' te zijn. Super leuk, maar nieuw voor mij. Enne...ik ben zeer benieuwd naar jullie mening.  Wat vinden jullie er eigenlijk van?

Waarom?

Ik hoop natuurlijk stiekem dat er af en toe iemand denkt: "Hé, dat is leuk, zo heb ik er nog niet eerder naar gekeken of over nagedacht". Of dat een verhaal iets 'triggert' en jullie met vragen en/of opmerkingen komen. Nu heb ik alleen geen idee wat jullie denken en of er wel of niet iets wordt getriggerd, omdat het tot nu toe nog erg stil blijft n.a.v. mijn verhalen op deze site. Hoe komt dit?
Hier kunnen natuurlijk velen antwoorden mogelijk zijn en wellicht blijkt het meest gevreesde antwoord wel de waarheid: "Mijn verhalen spreken de verbeelding helemaal niet aan". Da's niet de bedoeling, maar zou kunnen, toch?
Of ligt het meer aan de manier waarop ik schrijf?

Nu ben ik iemand die graag op zoek gaat naar een antwoord en wil ik jullie vragen mij te helpen dit antwoord te vinden. Ik heb namelijk het idee dat ik zonder communicatie mijn bovenstaande doel (mensen op 'n andere manier naar zichzelf laten kijken), niet goed kan bereiken en dat wil ik natuurlijk wel, anders zou ik geen blog schrijven.

HELP!?

Dit keer dus geen verhaal of tip, maar mijn vraag aan jullie om mee te werken aan een klein onderzoekje:

vraag 1:

Kopieer één van de onderstaande zinnen en plak die als een reactie in het "reageren" vakje van facebook of onderaan het blog op de site van Mama Stralend Fit:
* Ik vind dat ieder mens het recht heeft om te stralen (blog 1)
* Ik ben een keer voor de spiegel gaan staan om te ondervinden met welke bril ik naar mezelf kijk (blog 2)
* Ik wil graag een keer voor de spiegel staan om te onderzoeken hoe ik naar mezelf kijk, maar weet niet goed hoe.
* Ik vind het interessant om na te denken over wat voor een type vrouw ik mezelf vind (blog 2)
* Ik wil graag weten wat voor een type vrouw ik ben, maar heb geen idee hoe ik daar mee kan beginnen.
* Ik vind het interessant om na te denken over wat voor een 1e indruk ik achterlaat (blog 2).
* Ik wil graag weten wat voor een 1e indruk ik achterlaat, maar heb nog geen idee hoe ik daar achter kan komen.
* Ik vind het een goed idee om iets op een spiegel te schrijven (blog 3)
* Ik heb iets op een spiegel geschreven (blog 3)
* Ik vind het een goed idee om iets op een spiegel te schrijven, maar ik weet niet wat.
* Ik ben een keer naar de sauna gegaan om eens fijn naar anderen te kijken (blog 4).
* Ik ben niet naar de sauna gegaan, maar ben wel met een andere bril naar anderen gaan kijken (blog 4).
* Ik vond de tip over het boek van Dyanne leuk (blog 5)
* Ik denk wel eens terug aan het blog over meneer de boedha wanneer ik met mijn handen over elkaar sta (blog 6)

vraag 2:

Bij dit onderzoekje is elke vraag en/of opmerking, die mij kan helpen ontdekken wat jullie van mij en de verhalen vinden, van harte welkom.

Domme vragen bestaan niet

Weet dat er geen vraag of reactie overbodig is. Zelf vind ik het vaak moeilijk om vragen te stellen. Bang dat het een domme vraag gaat zijn ook al weet ik dat men zegt dat domme vragen niet bestaan. Die gedachte helpt wel, maar ik blijf het lastig vinden. Wat mij het meeste over de streep trekt is de wetenschap dat de ander het ook leuk kan vinden wanneer er vragen gesteld worden. Het stellen van een vraag geeft de ander een reden om meer te vertellen. En waarom zou iemand die een blog schrijft niet graag meer kwijt willen over datgene waar ze passie voor hebben?
Met dit onderzoekje hoop ik een beter beeld te krijgen over wat jullie vinden van hetgeen ik jullie vertel. Ik hoop op deze manier de communicatie tussen ons een beetje op gang te brengen. Van jullie kan ik leren en met jullie hulp hoop ik steeds beter mijn doel te bereiken. Alle reacties zijn welkom en mocht je het liever per mail doen, dan kan dat natuurlijk ook.
--

Lieve groeten, Kim Vos
Bdifferent
Bdifferent MODEL BAG
Catwalk Training
Art&Catwalk direction
T: +31620710277
E: kimvos@Bdifferent.org

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

2 reacties op “ Durf te vragen


Door Yousra op 5 november 2013

* Ik vind het interessant om na te denken over wat voor een type vrouw ik mezelf vind (blog 2)
* Ik vind het interessant om na te denken over wat voor een 1e indruk ik achterlaat (blog 2).


Door kim op 6 november 2013

He Yousra. wat top om een reactie van je te krijgen!! Nu ben ik natuurlijk zeer benieuwd of je wat gehad hebt aan de opdrachtjes die ik bij het 2e blog gegeven had.. Kon je daar wat mee of was het juist lastig . mocht je het leuk vinden om te bellen/ mailen: laat maar weten, mijn email: kimvos@bdifferent.org/ 0031 6 20710277

Plaats een reactie


*