Page content

De ziekte van Crohn genezen met voeding

ziekte-van-crohn-genezen-met-voeding

Heb jij een ziekte of aandoening verminderd of zelfs helemaal genezen met behulp van gezonde voeding (en/of andere aanpassing in je leefstijl) en wil je jouw verhaal hier delen? Stuur dan een e-mail naar support@ginfitonline.nl

Vandaag lees je in het inspirerende verhaal van Roos Nauta hoe zij zichzelf genas van een chronische darmontsteking genaamd de ziekte van Crohn.

Ziekte van Crohn: “Daar kom je nooit meer van af”.

Zowat mijn hele leven had ik last van buikklachten. Op mijn 18e kreeg ik de diagnose ziekte van Crohn: dat is een chronische darmontsteking. Er werd door de artsen gezegd dat ik daar nooit meer van af zou komen. Meerdere operaties en veel medicijnen volgden zonder uitzicht op structurele verbetering. En toen was ik het zat.Ik kon me niet voorstellen dat mijn lichaam zichzelf niet zou kunnen genezen als het ooit gewoon gezond was geweest. Dus, eigenwijs als ik ben, ging ik zelf op onderzoek uit. O.a. Chinese kruidenthee, acupunctuur, mesologie, en osteopathie probeerde ik uit. Telkens kwam ik een stapje verder en verminderden steeds meer de klachten. Ook het psychische aspect nam ik mee en ik leerde stress te reduceren. Wat scheelde dit al veel!

Vermoeidheid en depri-buien verdwenen door gezonde voeding

Op een gegeven moment ging ik boeken over voeding lezen en ging ik alle voeding met E-nummers en zoveel mogelijk gluten, suiker en zuivel vermijden. Ook verbouwde ik mn eigen biologische groenten in de moestuin. Ik weet nog dat ik vroeger nogal eens onverklaarbare, sombere buien had. Vanaf het moment dat ik geen ‘troep’ meer in m'n lijf stopte, viel het me op dat ik nooit meer last had van depri-buien en me eigenlijk altijd lekker happy voelde! Ook die vreselijke vermoeidheid verdween. Voorheen had ik altijd een middagdutje moeten doen om de dag door te komen.

Fysieke klachten ‘foetsie’ door groentesappen

Ik werkte als fysiotherapeut en ontdekte gaandeweg dat veel fysieke klachten te wijten zijn aan een ophoping van afvalstoffen in het lichaam. Dus dacht ik: ‘Je kunt wel blijven behandelen, maar het lijkt me nog beter om al die afvalstoffen op te ruimen. Eens kijken wat er dan gebeurt!’ Dus dat ging ik zelf uittesten door verschillende detoxkuren te doen. En ja hoor: rugklachten verdwenen, minder opgeblazen buik en ik voelde me veel soepeler en fitter. Wauw!

Nu was het wel zo dat de groentesappen die ik tijdens de kuren te drinken kreeg, niet te hachelen waren. Dat kon veel beter dacht ik: waarom kan heel gezond niet ook heel lekker zijn? Zo ben ik zelf aan de slag gegaan en heb ideale recepturen voor slowjuice groentesappen ontworpen. Maar poeh, wat een boel werk dat slowjuice! Je zou het moeten kunnen bestellen vond ik. Maar dat was er nog niet. Iedereen om me heen was enthousiast en wilden wel meteen bij mij bestellen! ‘Ok prima, dan maak ik wat extra’ dacht ik.
Al gauw liepen de bestellingen uit de hand en stond ik tot diep in de nacht te persen, maar dat deerde me niet want ik kreeg zo’n bak energie van al die sappen drinken, heerlijk!

Toen besloot ik dat dit sap zo bijzonder is dat ik er veel meer mensen er gezonder en blijer zou willen maken. Zo is Frecious geboren en heb ik m'n gezondheid terug!

Kerngezonde zoon

Leuk weetje: Ruim 2 jaar geleden werd mijn kerngezonde zoon geboren: hij had 9 maanden lang in mijn buik volop groentesappen kunnen ‘drinken. Vanaf dat hij 8 maanden oud is, drinkt hij elke dag een flesje groentesap. Eén ding is zeker; hij barst van de positieve energie en heeft een dijk van een weerstand. Ik kan gezonde voeding en het drinken van groentesappen alle (aanstaande) moeders aanraden!

Lees op frecious.nl wat de handgeperste, verse groentesappen kunnen doen voor jouw gezondheid en gewicht.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ De ziekte van Crohn genezen met voeding

Plaats een reactie


*