Glutenvrije pasta maak je van courgette en dat noemen we dan 'courgetti'. In een eerder blog schreef ik al hoe je zelf zeer eenvoudig 'courgetti' maakt. Afgelopen weekend heb ik het zelf weer eens gemaakt met 2 grote courgettes (totaal 580 gram!). Het eten stond binnen 15 minuten op tafel en het was verrukkelijk! Hieronder het recept.
Courgetti met knoflookchampignons, wat heb je nodig? (2 personen)
- 2 grote courgettes (500 gram)
- 1 bakje champignons à 250 gram (ik gebruik het liefst grot- of kastanje champignons)
- 4-6 tenen knoflook (afhankelijk van je eigen smaak)
- olie om in te bakken (lekkerst vind ik in dit geval olijfolie)
- spirellisnijder, dunschiller of kaasschaaf
Hoe maak je het recept klaar?
- maak slierten van de courgette door de dunschiller, kaasschaaf (dan lijkt het meer op tagliatelle) of spirellisnijder te gebruiken.
- borstel de champignons schoon en snijd in partjes
- pel en snipper de knoflook
- verhit ruim olie in een pan en voeg als eerste de champignons toe
- bak ze kort op hoog vuur
- voeg de knoflook toe en bak kort mee.
- voeg de courgette toe en warm even door.
- KLAAR!
Dit recept voor 2 personen bevat 750 gram groenten, het is licht verteerbaar, supersnel klaar, absoluut dummie-proof en nog lekker ook! Het is vegetarsich, koolhydraatarm, glutenvrij, gezond en goed voor de lijn.
SUGGESTIES:
- Serveer met verse kruiden zoals basilicum of bieslook
- Serveer met een frisse salade van tomaat, rucola en evt wat mozarella.
- Strooi er wat oude geraspte kaas overheen
- Serveer met ' Pan con tomate'. (Let op: dan is het niet meer koolhydraatarm en glutenvrij)
Comment Section
0 reacties op “ 'Courgetti': glutenvrije pasta met knoflookchampignons”