Page content

Combineren gezin en werk deel I

Door Gastblogger Corona.

“Een eigen bedrijf en een kind, hoe doe je dat?” Deze vraag krijg ik heel vaak. Gek genoeg is dat een vraag die ik aan mannelijke ondernemers met kinderen nooit hoor stellen. Ik vertel altijd dat het juist de combi is die me blij maakt. Meestal volgt een betoog, openlijk of meer bedekt, waarom dat toch niet zo goed is. Of er volgen van die medelijdende blikken naar mijn dochter op feestjes van de aanwezige (schoon-) moeders.  

Vanmorgen las ik nog ik nog een tweet dat alle kinderen recht zouden moeten hebben op 1 niet werkende ouder, om de leefstress van kinderen te verminderen. En het collectieve schuldgevoel van vrouwen in Nederland is al optimaal. We voelen ons op allerlei gebieden tekort schieten.

Mijn reactie? Eerst vraag ik me stiekem toch even af of het met mijn kind echt wel goed gaat. En direct daar achteraan komt er een andere gedachte: FLAUWEKUL! Mijn dochter is een blij en gelukkig kind. En ik zit ook goed in m’n vel. Als ik “veroordeeld” zou zijn om niet meer te mogen werken, dan zou ik er een veel minder fijne moeder worden. En mijn kind automatisch een minder blij en gelukkig kind.

Volgens mij is mijn opdracht in dit leven om mezelf te ontplooien. In al mijn facetten. Om mijn kind ook te laten zien dat je ruimte mag nemen voor jezelf. En voor je verschillende talenten. Omdat je, als je al die kanten van jezelf mag leven, een completer mens bent. De vraag is dus niet of je moet werken of niet, maar of je je talenten kunt ontplooien in het leven dat je leidt.

Dus of je nu buitenshuis werkt of niet; check of je keuze bij je past en ga er vervolgens trots voor staan!

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Combineren gezin en werk deel I

Plaats een reactie


*