Page content

Chakra's, Wat zijn het eigenlijk?

Chakra’s, een spirituele term die je her en der nog wel eens tegenkomt. Maar wat zijn chakra’s nu precies?
Chakra’s zijn energiepunten in het niet stoffelijke lichaam. Dit houdt in dat je ze niet kunt zien. Ze liggen langs de wervelkolom en zijn trechtervormig. Ze monden uit in het ruggenmerg, het centrale zenuwstelsel.

Verspreider van levensenergie

Het woord chakra betekent wiel. De chakra’s draaien verschillende kanten op en hierdoor geleiden ze de energie door elk chakra punt.
De functies van chakra’s is om de Prana, oftewel Chi, oftewel levensenergie, te verspreiden in het lichaam en deze te vervoeren naar onze organen.

Wanneer de chakra’s goed draaien, kunnen ze zonder blokkades de energie verspreiden en is ons lichaam in balans en gezond. Hierdoor zitten we lekker in ons vel, gaat de weerstand omhoog en voelen we ons in harmonie met onszelf en de omgeving! Wanneer een chakra niet goed meer draait kan de energie onvoldoende doorstromen of zelfs gestagneerd. Hierdoor raakt het lichaam uit balans.

De 7 chakra's

We hebben 7 hoofd chakra's, te weten:

 1. wortelchakra,
 2. sacraal chakra,
 3. zonnevlecht chakra,
 4. hart chakra,
 5. keel chakra,
 6. derde oog chakra, en
 7. kruin chakra.

In mijn volgende blogs zal ik meer over de chakra’s gaan vertellen. Onderaan alvast een aantal tips om jou chakra’s in balans te houden!

Op zondag 11 mei 2014 geef ik een workshop Chakra Yoga (Zoetermeer). Een Yoga les waarbij je extra informatie krijgt over de chakra’s en ik je bij elke chakra verschillende Yoga oefeningen leer om deze chakra in balans te houden. Wil je meer praktische info over de chakra’s? Meld je dan aan voor deze workshop. Je kunt je aanmelden via mijn mailadres: atmajyotiyoga@hotmail.com

Tips om je chakra's in balans te houden:

 • Veel bewegen: Beweging maakt het lichaam los en soepel. Energie gaat stromen en hierdoor worden de chakra’s gestimuleerd
 • Gezond eten: Door gezond eten stimuleer je de chakra’s. Je kunt zelfs groenten of fruit eten in de kleur van de chakra die je wilt stimuleren om de chakra een extra boost te geven.
 • Doe Yoga: Yoga oefeningen zijn mede ontwikkeld om de chakra’s in balans te brengen en ze goed draaiende te houden.
 • Denk positief : negatieve gedachten zorgen voor blokkades in de chakra’s en in de Nadi’s ( meridianen ). Hierdoor kan de energie niet goed doorstromen en worden de chakra’s minder beweeglijk. Positieve gedachten houden de chakra’s draaiend!

Ohm Shanti,
Isabelle
W: atmajyotiyoga.com
E: atmajyotiyoga@hotmail.com

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Chakra's, Wat zijn het eigenlijk?

Plaats een reactie


*