Page content

Buggy Bootcamp Testen!

Columniste Yousra volgt een opleiding tot instructeur van Bootcamp lessen voor zwangere vrouwen en kersverse mama's: Mommy's Bootcamp en Buggy Bootcamp. In 2014 starten de lessen en die worden nu al druk voorbereid...

Sporten met kinderen. Ik vond het eigenlijk nooit zo’n goede combinatie. Sporten is nu bij uitstek een activiteit die je lekker alleen kunt doen. Tijd voor jezelf! Wie wil er nu een zeurend kind naast zich hebben staan tijdens de push ups? Of erger nog een kind dat op je rug gaat zitten omdat het denkt dat je paardje wil spelen? Of een kind dat zijn pamper vol poept als jij met je buikspieren bezig bent? Nee, dat leek mij dus niet zo’n succes.

Buggy Bootcamp

Totdat ik in aanraking kwam met Buggy Bootcamp. De naam zegt het al: sporten in de buitenlucht met je buggy. Niet zomaar met een lege buggy of een buggy gevuld met bakstenen. Je eigen buggy met daarin je eigen kind! Het is overgewaaid uit -hoe kan het ook anders- de States. Toen ik op Youtube een over-enthousiaste Amerikaanse vrouw al “squattent” Londen bridge is falling down zag zingen begon er iets te groeien.

Tijdens mijn cursus Zwanger&Fit werd ik eigenlijk steeds enthousiaster over dit concept! Ik begon de voordelen te zien. Geen oppas meer regelen. Je kind is ook even lekker in het park. Je geeft het goede voorbeeld. Je doet leuke contacten op met andere moeders. Dit zou nog een gezellige boel kunnen worden! Dus ik besloot een Buggy Bootcamp les toe te voegen aan de lessen die ik al van plan was te gaan geven.

De test...

Op papier zag mijn eerste proefles er prima uit. Nu moest ik hem nog uittesten. Dat heb ik afgelopen zondag gedaan. Vergezeld van mijn drie kinderen en een fietskar doken wij het park in. Mijn oudste zoon kreeg een speciale taak. Hij mocht in een logboekje de tijden bijhouden en de bijzonderheden noteren. Mijn jongste twee kinderen moesten gewoon in de buggy blijven zitten en dan zou alles goedkomen.

De kleintjes vonden het al gauw fantastisch om hun moeder druk bezig te zien met allerlei rare fratsen. Aansluitpas om de wagen heen gevolgd door een “kiekeboe” en 10 “high knees”. Ik weet niet of ze mij aan het uitlachen waren, maar in ieder geval vonden ze het erg grappig. Ik had ook al snel een manier gevonden om ze erbij te betrekken door ze mee te laten tellen. Tijdens de verplaatsingen keken ze hun ogen uit naar de eendjes en schaapjes. Toen ze zich gingen vervelen gaf ik ze een koekje en mochten ze gewoon meedoen.

Bekkenbodem oefeningen en anus?

Mijn oudste zoon daarentegen schaamde zich diep voor zijn moeder. Bij elke voorbijganger schoot hij als een omgekeerde potlootventer de bosjes in. Als er een fietser voorbij kwam verschuilde hij zich achter het notitieboekje. “Mama, tegen wie praat je eigenlijk?” Als een schizofrene vrouw was ik druk bezig met het hardop uitleggen van de bekkenbodem oefeningen. “Trek je vagina in, trek je anus in alsof je een scheetje ophoudt”. “Mama gebruik niet van die vieze woorden!” “ Ik schaam mij dood mama!”

Thuisgekomen namen we samen zijn aantekeningen door. De tijden waren perfect genoteerd en ik kwam op 63 minuten uit. Bij zijn aantekeningen stonden aardig wat bijzonderheden: veel hobbels op de weg naar de natuurtuin, hondenpoep op het goaltjes veld, mama heeft erg dikke billen die trillen tijdens het joggen, mama heeft heel vaak vagina en anus gezegd! “Anus is dat je poepgat, mama?” Ik besloot het maar direct te bevestigen. Je anus is inderdaad je poepgat. De peuter en de kleuter vingen dit grappige woord op en en renden door de kamer schreeuwend: poepgat! poepgat! poepieeeegat!

Terecht aandachtspuntje dus van zoonlief, die woordenschat, daar zal ik nog aan werken.

Door Yousra Jaddour 32 jaar, getrouwd, mama van 3 zoons, en ze gunt je maandelijks een kijkje in haar leven (en in haar hoofd)

Bezoek Yousra op haar facebook Community 'Dingen die werken'.

 

 

 

 

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Buggy Bootcamp Testen!

Plaats een reactie


*