Bloemkool, gierst en ei in plaats van het typische 'groenten, aardappelen en vlees'. Een volwaardige, gezonde, vegetarische maaltijd. De bloemkool serveer ik op 'een bedje van rucola' en de gierst serveer ik met verse munt. Zó lekker! Lekker anders en lekker verrassend. Lees door voor het recept en ga gauw aan de slag!
Wat heb je nodig voor bloemkool, gierst en ei? (1 persoon)
- Zoals je weet ben ik 'van de groenten' dus op mijn bord ligt minimaal 200 gram bloemkool.
- 40 gram gierst
- 1-2 gekookte eieren (die van mij waren 'medium' gekookt, maar doe vooral wat je zelf lekker vindt)
- paar plukjes rucola (of andere slasoort)
- gedroogde en of verse kruiden (knoflook(poeder), ui, komijnzaad, korianderzaad, kerriepoeder etc.)
- verse munt
- olie (ik gebruikte ghee)
- peper en zout
Hoe maak je de maaltijd van bloemkool, gierst en ei?
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes
- Verhit in een (stoof)pan de olie (ghee)
- Voeg eventueel - zodra de olie goed warm is - de verse/gedroogde kruiden toe
- voeg de bloemkool toe en blijf op hoog vuur 1-2 minuten roeren om te voorkomen dat de bloemkool aanbakt.
- voeg een klein scheutje water toe, zet het vuur zachter, deksel op de pan en laat even stoven.
- ik houd er niet van om groenten lang te koken, voor mij zijn 5 minuutjes stoven voldoende.
- kook ondertussen water in de waterkoker.
- zet alvast 2 pannetjes op het vuur voor de gierst en de eieren.
- zodra het water kookt giet je het over de gierst zodat de gierst ongeveer 1 cm onder water staat. Kook de gierst verder volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- gebruik de rest van het water om de eieren te koken.
- als de gierst is drooggekookt schep je er wat blaadjes verse munt doorheen en laat even intrekken.
- leg een plukje rucola op het bord en schep de bloemkool erover.
- schep de gierst ernaast
- laat de eieren schrikken, pel ze en leg ze op het bord erbij.
Omdat mijn eieren nog redelijk zacht waren, heb ik het eigeel als een soort 'sausje' gebruikt over de bloemkool en de gierst.
Smakelijk eten!
Comment Section
0 reacties op “ Bloemkool, gierst en gekookt ei”