Page content

Bananenpannenkoeken

Gefeliciteerd, je bent 1 week bezig met de GÉÉN SUIKER Challenge. Je hebt vast nog wel eens zin in iets zoet. Vandaag wordt je beloond met een verwenontbijt: pannenkoeken zonder geraffineerde suikers.  Deze bananenpannenkoeken bestaan uit slechts 3 ingrediënten. Je hoeft er dan ook niet schuldig over te voelen. En lekker voedzaam door de eieren en banaan.

Een banaan maakt gelukkig!

Van nature bevat dit stukje fruit tryptofaan en dat maakt het geluk stofje serotonine aan in de hersenen. Het eten van deze lekkere gele vriend wordt vaak afgeraden vanwege de hoeveelheid calorieën. Daar let ik niet op, voor mij is het van belang om je lijf te voeden met voedzame producten. Wist je trouwens dat een banaan voor 3/4 uit water bestaat? De natuurlijke suikers worden snel opgenomen door je lichaam. Handig voor het sporten of als je een energie boost kan gebruiken. De vezels zorgen voor een lekker voldaan gevoel. En ook nog eens boordevol  vitamines (B, C & A) en mineralen (magnesium, mangaan en kalium).

Ginny heeft afgelopen woensdag  7 suikvrije ontbijtrecepten gegeven. Daar staat ook een bananenpannenkoeken recept bij. Ik voeg er een beetje bakpoeder aan toe om de pannenkoeken luchtiger te maken. Zo lijken het net American Pancakes. Echter, het bakpoeder kan makkelijk achterwege gehouden worden.

Wat heb je nodig voor 8 mini pannenkoeken:

  • 2 eieren
  • 2 (rijpe) bananen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • (kokos) olie of roomboter
  • optioneel: topping van ahornsiroop en blauwe bessen
  • extra materiaal: bakring

Hoe maak je het klaar:

  1. Prak de bananen flink fijn op een snijplank en kluts de eieren in een kommetje. Voeg de bananen en bakpoeder toe aan de eieren en meng even goed door.
  2. Verwarm een kleine koekenpan met klontje roomboter op laag vuur. Gebruik je ook een bakring, vet de onderkant en zijkanten in met een beetje boter. Schep een kleine juslepel "beslag" in de bakring.
  3. Laat een paar minuten stollen. Verwijder de bakring en draai voorzichtig om met een spatel.
  4. Bak de andere kant ook mooi bruin.
  5. Doe de pannenkoekjes op een mooi bord, schenk er eventueel een beetje ahornsiroop erover en blauwe bessen.

Tip: blauwe bessen zijn seizoensgebonden. Ik heb nu gebruik gemaakt van diepvries bessen.

Geïnspireerd door Focusonfoodies.nl

Dit artikel is geschreven door Linda Peek. Zij coacht je naar een lekker en gezond(er) eetpatroon. Kijk eens op Lekker eten met Linda voor meer recepten en voedingsadviezen.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

3 reacties op “ Bananenpannenkoeken


Door Manon op 12 januari 2014

Vanochtend gestart met de bananenpannenkoeken.....en ze waren heerlijk.
Ze proeven naar gebakken banaan. Hou je niet van eieren.....maak ze maar want die proef je niet!


Door Linda Peek op 13 januari 2014

HI Manon, wat fijn om te horen. En je kan er ook zo lekker met variëren. Strooi er wat noten op, kokos of ander fruit. Geniet ervan. Groeten, Linda

Plaats een reactie


*