Stelling: suikervrij eten en ijs gaan niet samen? Ben je het daar mee eens? Ik heb goed nieuws voor je. Natuurlijk kan het wel. Maak zelf ijs, zonder suiker, zonder ijsmachine en binnen 5 minuten klaar.
Vanaf nu gooi je geen rijpe bananen van de fruitschaal meer weg. Snijd ze in stukjes en vries ze in. Vijf minuten voor gebruik uit de vriezer halen, 3 minuten in de staafmixer en klaar is je zalige ijsje.
Ik ben fan van banaan, dat kon je ook lezen bij mijn bananenpannenkoeken. De combinatie met noten is perfect. De stukjes walnoot zorgen voor een lekkere bite. De topping van kokos en pure chocolade maakt dit ijsje extra feestelijk. Kortom, een ijsje waar jong en oud blij van wordt!
Ingrediënten voor 2 porties suikervrij ijs:
- 2 (zeer) rijpe bananen, hoe rijper hoe zoeter het ijs
- klein handje walnoten (ongebrand & ongezouten)
- 1 theelepel geraspte kokos
- optioneel: pure chocolade (minimaal 70% en zonder toegevoegde suiker)
Bereiding bananen walnoot ijs:
- Snijd de bananen in plakken en vries ongeveer 4 uur in.
- Haal de bevroren banaan 5 minuten voor gebruik uit de vriezer.
- Mix de banaan 3 minuten in een staafmixer of keukenmachine tot een zachte crème. Niet te lang doordraaien, dan smelt het ijs te snel. Zet het dan even terug in de vriezer.
- Hak de walnoten in grove stukken en voeg toe.
- Strooi de kokos erover en maak eventueel af met geraspte pure chocolade.
Direct opeten of invriezen voor later gebruik.
Tip: het eten van walnoten maakt je gelukkig! Deze noot bevordert de productie van het geluks hormoon (serotonine) in je hersenen.
Tip: houd je niet zo van kokos, laat dit dan achterwege.
Dit artikel is geschreven door Linda Peek. Zij coacht je naar een lekker en gezond(er) eetpatroon. Kijk eens op Lekker eten met Linda voor meer recepten en voedingsadviezen.
Comment Section
1 reactie op “ Bananen walnoot ijs”
Door angelique op 14 januari 2014
dit ga ik zeker proberen 😀