Page content

Afvallen met een doel.

Door gastblogger Marieke

Op weg naar...

Ja waarnaar? Dat is de vraag die ik me de laatste tijd stel. Is het verstandig wat ik doe? Ga ik het wel redden? Waar ben ik aan begonnen?
Op dit moment bestaan mijn trainingen uit nog korte rondjes van 7 tot 11 km per keer. Dit gaat natuurlijk verder worden.
Komend weekend moet ik - of beter: wil ik graag - 16 km lopen. En het weekend erop ook, want over 2,5 week loop ik in Luxemburg de halve marathon (21 km).

16 km lopen betekent voor mij dat ik trainingen doe van minimaal 2 tot 2,5 uur. Dan ga je enorm lopen denken. Voel je ineens allerlei pijntjes en zeertjes die er eigenlijk niet zijn. Hoe moet ik dit voorkomen? Daar ben ik nog niet achter. Leuke muziek op mijn Iphone zetten? Een leuke route nemen? Bijvoorbeeld eentje waar ik nog niet zo vaak ben geweest. Of misschien een luisterboek? Zodat m'n gedachten bij het boek zitten. Ik ben er nog niet over uit. Het belangrijkste is dat ik lekker blijf lopen en mezelf niet zo in twijfel trek.

Afgelopen zondag was er in Amsterdam een loopwedstrijd georganiseerd door Nike. Alleen voor vrouwen. Echt heel leuk gedaan. Bij inschrijving kreeg je een T-shirt en armbandje. En ipv een medaille nog een armbandje erbij met de tekst: “We own the night”. Deze run heeft mij op zich wel weer hoop gegeven. Sinds 1 jaar weer eens een loopje gedaan waarin ik lekker en - voor mijn doen - snel liep. http://womens10kresults.nikeapp.com/weownthenightamsterdam/en_NL/2094
Het scheelde nog geen minuut met mijn pr. Dus een reden om blij te zijn. 🙂

Lijnen?

Tja….. ik was zo lekker bezig. Sportvasten ging makkelijk. Koolhydraten missen was niet zo lastig. Maar daar ga je die trainingsuren weer krijgen. Ik kan (nog) geen km’s maken zonder dat ik meer koolhydraten neem. Ja dus? Hoor ik je denken. Je loopt toch genoeg. Ondanks dat ik zo’n 30 km per week loop en 1 x crossfit doe zit er sinds mijn laatste blog toch ineens weer 1,5 kilo aan. Dat was toch niet de bedoeling? Hoe kan dat? Geen idee. Mijn lichaam verbrandt kennelijk niet genoeg om naast het bewegen alles te verteren wat ik erin stop.
Ik ga maar weer eens wat dagen inlassen om mijn lichaam te laten schrikken: vóór Luxemburg toch nog maar een 3-daagse kuur van Sportvasten doen.  Die plan ik volgende week dinsdag, woensdag en donderdag in. De dinsdag is dan een afbouw dag. Woensdag drink ik alleen vruchtensap en dan de donderdag bouw ik weer op. Een soort van Detox.

Mooi weer

Ik moet zeggen dat ik erg veel moeite heb met dit weer. Maakt me niet vrolijk. Mijn lichaam snakt naar warmte en zon. Ben en blijf moe. Wat natuurlijk ook niet helpt met afvallen. Helaas - of gelukkig - ben ik niet de enige die hier last van heeft. En moeten we het maar met dit weer doen.  Gelukkig kom je onderweg tijdens een van je loopjes ineens wel erg mooie paddenstoelen tegen (zie foto)

Ondanks alles gaan we met frisse moed verder naar het volgende doel: 21 km lopen in een heuvelachtig Luxemburg. Gaat helemaal goedkomen!

Tot snel

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

1 reactie op “ Afvallen met een doel.


Door Ilonka op 25 mei 2013

Ik vind het maar knap wat je doet!
Petje af!

Plaats een reactie


*