Page content

Afvallen met een doel. Lees het verhaal van Mama Marieke

Door gastblogger Marieke

Hallo, Laat ik mij eerst netjes even voorstellen. Mijn naam is Marieke, ik woon in Heemskerk en ben 43 jaar oud. Woon samen en we hebben 2 zoons. Eén van 11 en één van 13.
Mijn hobby’s zijn hardlopen, maar omdat ik niet zo hard loop - en na verloop van tijd ga waggelen - noem ik het zelf altijd waggelen. Dat waggelen heb ik overgehouden aan de zwangerschap van mijn oudste. Toen had ik zwaar bekkeninstabiliteit. Zo erg dat men zei: “Nou Marieke...Sporten? Dat kun je wel vergeten. Misschien rustig wat zwemmen. Maar meer zal er niet in zitten”.
Naast het hardlopen maak ik graag foto’s van mijn Judo kids; mijn zoontjes. Maar straks ook weer van de kids in onze eigen sportschool.
Even terug naar het 'waggelen' en hoe het is begonnen...


...Het is wel leuk hoor, niet sporten. Maar als je 126 kilo weegt, en je wilt graag wat minder wegen, is sporten toch wel erg belangrijk. Hoe pak je dat aan?
Gek genoeg was mijn tweede zwangerschap een soort keerpunt voor me. Het waren 9 zware maanden waarin ik 15 kilo in gewicht ben verloren (met een baby van 8 pond nog in mijn buik) omdat ik bijna continu ziek ben geweest.

Van een hele korte wandeling...

Na de zwangerschap ben ik heel voorzichtig gaan sporten. Eerst kleine stukjes lopen (wandelen), steeds iets verder en later deed ik 1 keer in de week RPM (soort spinning) en dat werd al gauw 2 keer. Ik ging meer afvallen en voelde me gelijk beter. Héérlijk! Moest gewoon nieuwe kleren kopen. Ik was afgevallen tot 76 kilo en mega-trots op mezelf.
Maar helaas, er braken mindere tijden aan en er zat binnen een mum van tijd weer 25 kilo aan. Oh, wat had ik een hekel aan mezelf. Inmiddels is alles weer in rustiger vaarwater gekomen en ben ik 3 jaar geleden met ‘waggelen’ begonnen onder begeleiding van ‘Evy’, een podcast op mijn Ipodje. Ik ben begonnen met 5 km. Daarna 10 km. In oktober 2011 heb ik mijn eerste halve marathon (21 km) gelopen in Amsterdam!
Echt een hele overwinning voor iemand die dik was en niet meer mocht sporten.

...Naar de marathon van Berlijn.

Mijn gewicht gaat als een jojo. Bij die Amsterdam Marathon woog ik nog 85 kilo. Een jaar later zat ik weer tegen de 100. Hoe slecht! Een maand of 2 geleden ben ik wederom begonnen met lijnen. Naja, op mijn eten letten. Ik heb gemerkt dat teveel koolhydraten niet goed zijn voor mij.
Dus daar wil ik in minderen, naja gewoon afkicken. Ik heb een 10-daagse kuur gevolgd die Sportvasten heet. Zwaar, maar ik voel me er echt heerlijk bij.

Op dit moment weeg ik 86 kilo. En er moet nog meer af. Want ik heb mezelf een mega doel gegeven: De marathon van Berlijn lopen op 29 september van dit jaar. Dat betekent 42 kilometer afzien. Graag wil ik dan onder de 80 kilo zitten. En nóg belangrijker: BLIJVEN!
Via de website van MamaStralendFit zal ik jullie op de hoogte houden van mijn aanloop tot de marathon van Berlijn en misschien wel verder.

Ik zou het erg fijn vinden als jullie mij daarin een beetje willen steunen. Want reken maar dat het een zware weg gaat worden.
Groetjes, Marieke
Dit is mijn Twitteraccount: @mamamarieke

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Afvallen met een doel. Lees het verhaal van Mama Marieke

Plaats een reactie


*