Page content

Afvallen met een doel

Door gastblogger Marieke

Op weg naar Berlijn.

We zijn na de Marquetteloop een maand en maar 22 km verder. Het wil niet. Lichamelijk niet. Blaren die niet willen helen. En een verkoudheid die niet over wil gaan. Daarbij helpt de hooikoorts natuurlijk ook niet echt. Zaterdag 6 juli stond een leuk loopje op het program. De Ekidenloop in Rotterdam. Dat is een 42 km loop in estafette vorm. Echt erg gezellig. Ook daar liep mijn 5 km voor geen meter. Na 3 km deed het alweer zo zeer dat ik moest wandelen. Gatverdamme. Ik baal.

En wat ga ik doen als ik baal……… juist. Snaaien. Dan is snaaien niet echt het goede woord. Ik heb gewoon de hele dag trek. Trek in bruin brood. En wat moet ik niet eten. Koolhydraten.
Zucht. Ik durf gewoon niet op de weegschaal te staan. Mijn spijkerbroek die eerst ruim zat, gaat weer strakker zitten. Mijn T-shirtjes waarin ik loop gaan weer strakker om me heen zitten.

Vorige week maandag begon mijn weekje vrij. Mooi. Dan gaat de knop om. Op mijn eten letten. Niet meer zielig zijn. Niet meer snoepen en snaaien. Gewoon water, groente, kip en vis. Veel sporten en in de zon liggen. Helaas. Mijn weekje vrij heb ik doorgebracht in mijn bed. Dinsdagavond wel met een vreselijk zere keel crossfit gedaan. Maar dat ging voor geen meter. Donderdag toch even langs de huisarts. En ja hoor een behoorlijke keelontsteking. Dus antibiotica. Mag niet sporten, niet dat ik daar heel veel puf voor heb. En niet snaaien lukt ook niet. Eet te veel dropjes om mijn keel te smeren.
Maar het lopen begint wel weer te kriebelen. Wat natuurlijk weer een goed teken is. Zondag toch een klein blokje om. 5 km in….. pff 45 min. Naja het begin is er.

Nu de kilo’s

Ik had bedacht om samen met een vriendin mee te doen met 10 dagen sportvasten. Dinsdag beginnen. Maar met mijn keelontsteking is het beter om eerst helemaal te herstellen. Dat betekent niet, dat ik niet op mijn eten kan gaan letten. Veel water!!! Dat komt mooi uit…. Fruit en andere gezonde dingen. Weinig koolhydraten. Op de weegschaal ga ik nog niet staan. Dat maakt me op dit moment niet vrolijk. Ik merk het wel aan mijn spijkerbroek en andere kleren.
Rustig weer beginnen met sporten. Niet overdreven want ik merk dat mijn lichaam een flinke stap terug gedaan heeft door ziek zijn en die antibiotica.
Als alles goed gaat, ga ik vrijdag met mijn 10 dagen sportvasten beginnen.
Dan zal ik iedere dag een stukje schrijven. Hoe ik mij voel, wat ik eet en drink en wat ik beweeg.
Ook zal ik dan netjes op de weegschaal gaan staan zodat jullie weten wat het met je doet.

Want nog 76 dagen en ik sta in Berlijn aan de start…… helaas ben ik geen kilo lichter geworden.

Groetjes Marieke

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Afvallen met een doel

Plaats een reactie


*