Page content

9 tijdbesparingstips voor drukke moeders

9-tijdsbesparingstips-voor-drukke-moeders

Praktische tips die je veel tijd kunnen besparen. Handig, want moeders hebben het altijd druk: Met de kinderen, het werk, het huishouden of sociale leven. Vaak zijn 24 uur per dag gewoonweg niet voldoende om alles te doen wat je zou willen doen. Toch valt er makkelijk tijdwinst te behalen.

1. Een to-do list met maximaal 3 activiteiten.

Sta aan het begin van de dag stil bij welke zaken er vandaag écht moeten worden gedaan. Bepaal de drie belangrijkste zaken en schrijf ze op. Focus op deze drie zaken en meer ook niet. Schrijf naast de dingen die 'moeten' ook één ding op wat jij wil doen: sporten, een boek lezen of in bad.

2. Boodschappen één keer per week.

Eén keer in de week boodschappen doen heeft vele voordelen: je wint er tijd mee, je bespaart geld en je koopt bewuster in. Wil je nog meer tijd besparen? Laat dan je boodschappen thuis bezorgen.

3. Schakel hulp in.

Je hoeft niet alles zelf te doen. Je mag best om hulp vragen. Besteed taken uit aan bijvoorbeeld je partner of huur een schoonmaakster in om het huis te soppen. Zo koop je als het ware vrije tijd in.

4. Waar verspil jij tijd aan?

Soms denken we dat we het druk hebben maar verspillen we onbewust enorm veel tijd aan social media, T.V. kijken of piekeren. Krijg helder waaraan jij je tijd wíl besteden? Maak korte metten met je tijdverspillers en je zal zien dat je zeeën van tijd overhoudt.

5. Sport thuis!

Met thuis sporten bespaar je al gauw zo'n twee uur. Je hebt geen reistijd naar de sportschool en hoeft ook niet te wachten tot de les begint. Je sport wanneer jij wil.

6. Houd je aan een vaste routine.

Alles wat je routinematig doet, kost je minder tijd. Je bent gewend aan de handelingen en kunt ze zonder na te denken uitvoeren. Als je afwijkt van je routine zal je zien dat er dingen ‘mislopen’ en je meer tijd nodig hebt.

7. Geef spullen een vaste plek.

Ja, I know, het is voor de hand liggend, maar hoeveel tijd kost het je niet als je steeds weer je sleutels moet zoeken? Niet alleen tijd maar ook stress en irritatie. Geef spullen dus een vaste plek.

8. Bereid je voor op de volgende dag.

Duik niet te snel je bed in maar bedenk je voor het slapen gaan even wat er de volgende dag op het programma staat. Is het brood uit de vriezer gehaald? Liggen de kleren van de kinderen klaar? Staat de wekker op tijd? Alles waar je nu aan denkt hoef je morgen niet meer te bedenken.

9. Het hoeft niet perfect.

Laat perfectionisme varen. Je hoeft niet alles perfect te doen. Schuif ook eens wat kruimels onder de bank. Dat scheelt je stofzuigen en dat bespaard je weer tijd. Als je alles wat je doet perfect wil doen, ben je eeuwen bezig, vaak zonder het gewenste resultaat want perfect is het bijna nooit.

Welke tip vind jij het handigst of pas jij al toe? Laat een bericht achter onder dit blog.

Comment Section

0 reacties op “ 9 tijdbesparingstips voor drukke moeders

Plaats een reactie


*