Page content

7 zéér praktische tips voor 'slanke' Feestdagen.

De feestdagen staan voor de deur. Gezellig, maar ongemerkt krijg je toch wat extra’s binnen. Genieten, maar een beetje opletten: hoe doe je dat?

1. Wissel alcohol af met water
Een klein glas wijn of bier bevat al gauw tussen de 100 en 125 kcal. Door alcohol af te wisselen met water, beperk je het aantal calorieën. Daarnaast zorg je ervoor dat je extra vocht binnen krijgt, zodat het lichaam niet teveel uitdroogt. Hoofdpijn zal zich ook minder snel manifesteren de volgende dag.

2. Kerstkransjes en chocolaatjes in de boom?
Erg gezellig, maar het moet ook allemaal weer op. Houd het bij je reguliere versiering.

3. Heerlijke sausjes
Een eetlepel saus bevat al snel zo’n 70 tot 100 kcal. Kies bij voorkeur voor rode sauzen of maak zelf een sausje met yoghurt of magere kwark en verse kruiden.

4. Licht ontbijten
Start de feestdagen met een gezonde smoothie, vers fruit of magere kwark.

5. Nog een hapje
Heerlijk al die kleine hapjes tussendoor, maar ze verzadigen snel en bevatten veel calorieën. Houd het bij 2 of 3 hapjes of kies voor verantwoorde hapjes. Zo houd je ruimte over voor het diner.

6. Oliebollen bakken?
Bak je oliebollen in vloeibaar frituurvet of nog beter in olie in plaats van ‘vast vet’. Het bevat minder verzadigde vetten, en juist meer gezonde (onverzadigde) vetten.

7. Blijf in beweging
Alle heerlijkheden vragen om extra beweging, dus plan ook deze maand jouw Bootcamp!

Ik wens je gezellige feestdagen en een gezond en sportief 2014!

Door gastblogger Ancilla Sterrenburg

Voor persoonlijk voedingsadvies kun je contact opnemen met Ancilla Sterrenburg-Kluin,
(sport)diëtiste praktijklocatie VodiService Zoetermeer
ancilla@vodiservice.nl
www.vodiservice.nl

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

1 reactie op “ 7 zéér praktische tips voor 'slanke' Feestdagen.

Plaats een reactie


*