Page content

6 voordelen van vroeg sporten

Sporten in de ochtend, nog vóórdat je kinderen wakker worden, heb je dat ooit overwogen?

Voor drukke (werkende) moeders is het lastig om tijd vrij te maken om te sporten.
Voor vroeg sporten moet je uiteraard iets voor opofferen: 30 minuten extra slaap. Maar als je een 'ochtendmens' bent en doorgaans geen moeite hebt met opstaan, zal het sporten voor dag en dauw je goed afgaan. Ben je meer een avondmens, dan zal het wat meer moeite kosten. Houd dus rekening met jouw eigen interne klok.

Welke sportactiviteiten kun je allemaal doen voordat de wereld wakker wordt?

Je kunt gaan joggen, wandelen of fietsen. Maar je hoeft je huis niet uit. Je kunt een korte workout van 20 minuten doen met wat cardio- en/of krachttraining. Grondoefeningen zoals push-ups of planken zijn naast je bed prima te doen.

Voor de vroege vogels deel ik hier 6 voordelen van vroeg sporten:

1. De toon is gezet

Je kan het maar achter de rug hebben! Als je direct begint met sporten heb je je eerste doel van de dag behaald. Doordat je gesport hebt voel je je positief en zul je de rest van de dag bewuster bezig zijn met gezond leven. Het is een positief en gezond begin van de dag.

2. Het verhoogt je metabolisme

Als je vroeg sport verhoog je je metabolisme voor de rest van de dag. Je blijft dan gedurende de dag meer calorieën verbanden. Afvallen gaat dus makkelijker als je 's ochtends sport.

3. Scherp en alert de rest van de dag

Je bent een stuk scherper en alerter als je gesport hebt. Door het sporten maak je je hoofd leeg en met die mindset kun je de dag beter aan. Je hebt je lichaam en geest bewust 'aan' gezet.

4. Een betere stoelgang

Sporten heeft een positieve invloed op je stoelgang. Door je dag te beginnen met beweging kun je minder last hebben van verstopping.

5. Vrije avonden

Als je 's ochtends sport hoef je het in de avond niet meer te doen. Zo simpel is het. Je hebt hierdoor dus meer vrije tijd in de avonduren.

6. Me-time voordat de wereld wakker wordt

Hoe fijn is het om de dag te beginnen met een moment voor jezelf? Als jij jouw moment van ontspanning al hebt gehad zul je rustig en relaxed aan de dag beginnen.

Wat vind jij? is het haalbaar om 's ochtends te sporten? Wanneer sport jij het liefst?

Comment Section

1 reactie op “ 6 voordelen van vroeg sporten


Door Anja op 13 februari 2015

Voor dag en dauw sporten is gewoon verslavend. Voel me dan altijd zo voldaan. Heerlijk.

Plaats een reactie


*