Page content

Soep eten goed voor gewicht: 6 voordelen van soep

voordelen-van-soep

Soep eten kan helpen om op gewicht te komen en op gewicht te blijven. We kennen niet voor niets het 'Vier uur cup-a-soup-momentje': de lunch is al wat uurtjes geleden, maar het duurt nog even voor het avondeten. We hebben trek. Wat kunnen we nu het beste eten?

Mijn eerste advies is: neem een handjevol noten, rauw en onbewerkt.
Mijn tweede advies is: neem een kopje soep, vers bereid uiteraard, geen échte cup-a-soup. Waarom soep? Dat vertel ik je hieronder.

6 Voordelen van een (maaltijd)soep.

1. Soep voorkomt overeten

Een kommetje soep als voorgerecht heeft als voordelen dat het 1) de maag vult, en 2) het lichaam voedt, en op die manier voorkomt dat je tijdens de lunch of het diner teveel opschept of een tweede keer opschept.

2. Je kunt OVERAL soep van maken.

Heel handig dus, als je de restjes groenten wilt opmaken.

3. Soep maken is simpel en snel

De basis is ui, knoflook, de groenten die je kiest, water, bouillonblokje en verder varieer je naar hartenlust met kruiden en bvb met kokosmelk, crème fraiche, tomatenpuree, avocado, (zoete) aardappel, en peulvruchten om je soep meer of minder te binden.

4. Soep voor meerdere dagen.

Op gewicht blijven of afvallen vergt planning en voorbereiding. Als je geen gezonde voeding hebt meegenomen en je krijgt ineens trek, dan ben je overgeleverd aan hetgeen er voorhanden is én je bent aangewezen op je wilskracht om de juiste (Lees: meest gezonde) keuze te maken. Dit dilemma kun je  gemakkelijk voorkomen door gezonde voeding mee te nemen, zoals soep. Je kunt in het weekend een grote pan soep maken waar je meerdere dagen van kunt eten. Invriezen is ook een optie.

5. Soep mee in een thermoskan

In een thermoskan is de soep handig mee te nemen en hij blijft ook nog eens warm.

6. Maak een basissoep

Beslis op de dag dat je de soep eet welke extra ingrediënten je erbij doet, afhankelijk van waar je trek in hebt en afhankelijk van wat er in huis is.

> Voorbeelden: peulvruchten, gekookte rijst / pasta / quinoa, blokjes kip / kalkoen, reepjes gerookte zalm, garnaaltjes, tofu, soepballetjes, stukjes paprika, bleekselderij, komkommer, wortel, verse kruiden zoals basilicum, dille, bieslook, peterselie etc.

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ Soep eten goed voor gewicht: 6 voordelen van soep

Plaats een reactie


*