Page content

6 tips voor een positief en gelukkig leven!

Gelukkig zijn is besmettelijk. Ja echt! Het is zelfs wetenschappelijk bewezen. Een glimlach lokt een glimlach uit. Probeer het maar uit. Gelukkig zijn kun je leren. Alles wat je aandacht geeft wordt groter. Richt jij je op de waardevolle en mooie dingen in je leven of op de ellende? Als je kijkt naar wat wel goed gaat, word je gelukkiger!

Beheers je gedachten

Gelukkig zijn is een manier van kijken. Is het glas half vol of half leeg? Jij bent de baas over hoe je naar het leven kijkt. Jij bent de baas over jouw gedachten. Als je positieve dingen denkt, dan voel je je ook positief en dus gelukkig. Heb je veel negatieve gedachten dan zul je je eerder negatief en dus ongelukkig voelen. Leer je eigen gedachten beheersen en je bent een gelukkig mens.

Je gedachten beheersen? Was dat maar zo makkelijk! Niet meer negatief denken en alle problemen zijn opgelost. Zo simpel gaat dat helaas niet. Of wel? Het beheersen van je gedachten is aan te leren. Het is een kwestie van volhouden. De aanhouder wint! En niet alleen de aanhouder! Want ook je omgeving zal al snel worden aangestoken door jouw positieve kijk op het leven!

Oké hier komen ze dan, de 6 tips voor een positief en gelukkig leven:

  1. Word je eerst bewust van wat je allemaal denkt. Vaak razen er zo veel gedachten door je hoofd dat je niet eens door hebt wat er nu allemaal voorbij komt. Zijn het negatieve gedachten of zijn ze positief? Welke invloed hebben jouw gedachten op hoe je je voelt? Houd een dagboek bij en noteer aan het eind van de dag de gedachten op die je zijn opgevallen. Als je een negatieve gedachte had, hoe voelde je je daarbij? Schrijf ook je positieve gedachten op en welk effect dit had op je gevoel.
  2. Nu je je gedachten wat beter “in de gaten hebt”  is het van belang dat je de negatieve gedachten eruit haalt en ze vervangt voor positieve gedachten. In elke situatie is wel iets positiefs te vinden! Natuurlijk lopen we tegen vervelende situaties aan, mislukken dingen, krijgen we slecht nieuws, daar hebben we niet altijd invloed op en dit hoort bij het leven. Waar we wél invloed op hebben is hoe wij met deze situatie omgaan en wat onze gedachten hierover zijn. Hoe negatief de situatie ook is, probeer toch het positieve te zoeken en benadruk dat. Realiteit bestaat niet. Iedereen denkt dat zijn realiteit de enige echte is. Je kunt de realiteit buigen hoe jij zelf wil. Dus laat een belletje rinkelen als je weer negatief denkt en buig deze negatieve gedachten direct om naar iets positiefs.
  3. Richt je op alle dingen die goed gaan. Sta voor het slapen gaan stil bij alle zaken die goed gaan in je leven. Som de dingen op waar je dankbaar voor bent. Begin de dag met een glimlach: denk aan een gebeurtenis of iemand waar je om kunt lachen. Net zoals je kinderen beloont door het positieve te benadrukken, zo doe je dat ook bij jezelf. Er is altijd wel iets wat wel goed is gegaan. Er is altijd wel iets waar je trots op bent. Kijk niet teveel naar het nieuws en alle negatieve en slechte dingen in de wereld. Je zult verbaast staan hoe je je voelt als je je afsluit van alle ellende in de wereld.
  4. Lach meer en neem het leven niet te serieus. Lachen is gezond. Het geeft een boost aan je immuunsysteem, het helpt je ontspannen en het maakt gelukshormonen aan. Het is ook nog eens een goede workout (ook voor je bekkenbodemspieren) en het vermindert stress. Lachen heeft alleen maar voordelen. Dus lach wat vaker. Dan heb ik het niet alleen over glimlachen maar vooral over de echte slappe lach krijgen. Weet je niet wanneer je voor het laatst de slappe lach had? Dan is dat direct een goede motivatie om uit te vinden waarvan jij nu echt over de vloer gaat rollen. Als je niets weet om een lachbui op te wekken, kun je je altijd nog laten kietelen 😉
  5. Leef in het NU. Het enige moment dat je daadwerkelijk kunt beïnvloeden in je leven is het Nu. Wat er in het verleden is gebeurd kun je niet meer terugdraaien. Je kunt er wel met veel wrok, spijt of negativiteit op terugkijken. De toekomst is ook iets waarover je kunt piekeren. Maar ook daar heb je helaas geen invloed op. Door te veel in het verleden of in de toekomst te leven, ontneem je jezelf de kans te genieten van het Nu. Kijk daarom met voldoening terug naar je verleden en met hoop en optimisme naar je toekomst. Als je dat doet kun je beter gelukkig zijn in het NU. Want uiteindelijk heb je alleen maar het Nu.
  6. Door meer te geven ga je meer ontvangen. Dat geld voor alles: aandacht, liefde, vriendschap, tijd en geld. Test dit eens uit en je zult zien dat het werkt. Gééf oprecht en vanuit je hart en je zal hetzelfde terugkrijgen...

Comment Section

0 reacties op “ 6 tips voor een positief en gelukkig leven!

Plaats een reactie


*