Page content

5 tips voor een supereffectieve workout

5-tip-voor-supereffectieve-workout

Als je resultaten wilt (blijven) behalen, dan is het zeer belangrijk dat je het lichaam telkens weet uit te dagen. Doe je dit niet, dan treedt er als het ware gewenning op en dan blijven resultaten uit. Dit is wat vaak gebeurt wanneer mensen ineens fanatiek gaan sporten. In het begin zien ze resultaat, maar na verloop van tijd gaat het nog maar mondjesmaat, of helemaal niet meer. Dit komt omdat het lichaam zich ondertussen heeft aangepast aan de fysieke prestatie die telkens gevraagd wordt.

Vandaag start Week 2 van het Project Bikini Body. De afgelopen week stond in het teken van de Bikini Body Challenge. Iedere dag deed je minimaal de workout van de Challenge. Deze duurde slechts 4 minuten. Vanaf deze week is het de bedoeling om nét ietsje harder of vaker te sporten (bewegen) dan vorige week en zo je lichaam te stimuleren extra energie te verbruiken en extra vet te verbranden. Met onderstaande tips gaat dat zeker lukken.


Voor het gemak heb ik de 3x3 workouts van mijn site als uitgangspunt genomen. Deze zijn gratis en duren slechts 9 minuten.Uiteraard zijn de tips ook toepasbaar bij andere vormen van sporten en bewegen.

5 tips voor een supereffectieve workout:

  1. Ben je een echte bikkel, combineer dan 2 of meer 3x3 workouts voor een training van 18 of 27 minuten.
  2. Hoef je niet persé langer te trainen, maar wil je de training zelf intensiever maken? Gebruik dan waar mogelijk gewichtjes. Zo stimuleer je de vetverbranding.
  3. Elke oefening van de 3x3 workout duurt 45 seconden en je hebt 15 seconden rust. Download zelf een (gratis) interval timer op je mobiel of pc en stel de tijd in op 50 seconden werken, 10 seconden rust. Dat lijkt misschien niks, maar wacht tot je het ervaren hebt! Blijkt het toch een makkie voor je? Probeer dan eens: 60 seconden werken / 15 seconden rust.
  4. Heb je behoefte aan een competitie element, doe dan het volgende: neem pen en papier en tel tijdens iedere oefening het aantal herhalingen dat je maakt. Noteer dit aantal en probeer het in de 2de en de 3de ronde te verbeteren.
  5. Zorg voor een fanatiek, gedisciplineerd en competitief sportmaatje. Laat hem of haar jou uitdagen om het maximale uit jezelf te halen.

Ik hoor graag van jou welke tip(s) je hebt toegepast en hoe deze voor je heeft gewerkt.

Succes!

 

Ginny
Mijn naam is Ginny, mijn passie is HET LEVEN! Om voluit te leven wil ik gezond en fit zijn, energie hebben en me lekker in mijn vel voelen. Dat probeer ik dagelijks na te streven door gezond te eten, voldoende te bewegen en te ontspannen middels o.a. meditatie, ademhaling, en lange wandelingen of fietstochten in de natuur. Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Sinds 2006 werk ik fulltime als Personal Trainer en Lifestyle Coach en kom ik met veel plezier bij mensen thuis om hen te begeleiden naar een gezondere en fittere lifestyle, en zodoende naar een leuker leven. Dankzij internet spelen plaats en tijd geen rol meer, en kan ik nu óók jou op een professionele en vooral gepassioneerde manier begeleiden zo gezond en fit mogelijk te worden!

Comment Section

0 reacties op “ 5 tips voor een supereffectieve workout

Plaats een reactie


*